Nicolăescu: Chiliman nu va demisiona. Omul vorbeşte la supărare şi poate şi împins de unii colegi

Liderul PNL Bucureşti Eugen Nicolăescu a susţinut, luni, la Digi 24, că Andrei Chiliman nu va demisiona din partid, apreciind totodată că acesta "a vorbit la supărare" şi "poate şi împins de la spate de unii colegi".

435 afișări
Imaginea articolului Nicolăescu: Chiliman nu va demisiona. Omul vorbeşte la supărare şi poate şi împins de unii colegi

Eugen Nicolăescu (Imagine: Bogdan Maran / Mediafax Foto)

"Simt că Andrei Chiliman a vorbit la supărare, nefundamentat şi, în acelaşi timp, când faci parte dintr-un partid politic, îi respecţi deciziile. Dacă nu-ţi convine, comentezi în interiorul partidului, nu în afara lui. Politicienii cred că îşi pot permite mai multe. (...)
Andrei Chiliman nu va demisiona. Eu cunosc omul şi omul vorbeşte la supărare şi poate şi împins de la spate de unii colegi. Cred că Andrei Chiliman are suficient de multă experienţă politică să înţeleagă că nu funcţia de preşedinte PNL Bucureşti îl face credibil în funcţia de primar", a spus noul lider al PNL Bucureşti, la Digi 24.

Eugen Nicolăescu a apreciat totodată că ceea ce l-a determinat pe liderul partidului să creadă că ar putea contribui la reorganizarea organizaţiei de Bucureşti este experienţa sa la filiala Mureş.

"Având în vedere experienţa mea de 8 ani când am reconstruit organizaţia PNL Mureş, asta probabil l-a făcut pe Crin Antonescu să creadă că aş putea contribui la reorganizarea organizaţiei de Bucureşti, care ar trebui să fie etalon", a spus el.

La rândul său, vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, la acelaşi post de televiziune, referitor la decizia în cazul lui Chiliman, că "nu există o discuţie de a-i cere cont cuiva despre activitate sau a existat o nemulţumire cu privire la activitea sa".

"La conducerea Bucureştiului PNL a votat o persoană cu o capacitate de organizare incredibilă, e vorba despre Eugen Nicolăescu. De asemenea, au fost nişte propuneri pentru revigorarea unor organizaţii ale unor sectoare care şchiopătau. După părerea mea, e nevoie ca Andrei Chiliman să se ocupe de Sectorul 1, de locul unde candidează pentru primărie şi e nevoie de un om cu multă pregătire şi timp, cum e domnul Nicolăescu, pentru a se ocupa de Bucureşti", a adăugat el.

Fenechiu a mai spus că Andrei Chiliman este în continuare candidatul PNL pentru Sectorul 1, precizând că acesta "stă bine" în sondaje. "Ar fi o pierdere mare dacă ar pleca din partid, sper să nu se întâmple", a menţionat el.

Andrei Chiliman a fost înlocuit luni cu Eugen Nicolăescu la şefia PNL Bucureşti, iar Mariana Câmpeanu a devenit vicepreşedinte al filialei.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat ulterior că, pentru prima oară, după aproape 23 de ani de când este membru PNL, ia în considerare "în mod foarte serios" demisia din partid.

"Pentru domnul preşedinte Antonescu am două mesaje. În politică, în viaţă în general, câştigă cei care joacă şah, nu pocker. Indiferent dacă voi decide să rămân în PNL sau nu, voi acţiona în conformitate cu principiile mele, care exclud manevrele politicianiste şi cuţitul înfipt pe la spate ", a spus Chiliman, într-o conferinţă de presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici