Nicolăescu: Ponta ne propune un Guvern neasumat politic, fără acord de guvernare, o şmecherie

Viceliderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a declarat luni în plenul Parlamentului că noul cabinet propus de premierul Victor Ponta este unul ”neasumat politic” întrucât nu are un acord de guvernare şi miniştrii nu beneficiază de menţiunea privind apartenenţa politică în noul Guvern.

142 afișări
Imaginea articolului Nicolăescu: Ponta ne propune un Guvern neasumat politic, fără acord de guvernare, o şmecherie

Nicolăescu: Ponta ne propune un Guvern neasumat politic, fără acord de guvernare, o şmecherie (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Nicolăescu a citat din scrisoarea premierului Victor Ponta adresată Parlamentului pentru modificarea structurii şi compoziţiei politice a Guvernului, menţionând că nu se înţelege în ce constau schimbările compoziţiei politice.

”În scrisoare nu se face nicio referire la apartenenţa politică a miniştrilor propuşi, la cine îi susţine politic, cine îi asumă din punct de vedere politic, pentru că până la urmă cineva trebuie să dea socoteală cetăţenilor din această ţară pentru modul în care viitorii miniştri îşi vor desfăşura activitatea”, a spus Nicolăescu.

Deputatul PNL a menţionat că Ponta nu poate fi suspectat că nu cunoaşte Constituţia şi legile.

”Eu cred că dumnealui nu vrea, sau nu poate, să ne spună dacă are un acord politic de guvernare pe baza căruia să funcţioneze acest guvern propus, şi ca atare îl întrebăm în plenul Parlamentului, are un asemenea acord de guvernare, sau nu? Avem un guvern care se instalează pe baza unui consens politic al celor care doresc să participe la acest guvern, sau nu? Pentru că e important să ştim pe cine tragem la răspundere atunci când lucrurile vor merge prost. Asistăm la o situaţie inedită, ni se propune un guvern neasumat de nimeni din punct de vedere al compoziţiei politice, şi de fapt ni se propune o politică guvernamentală a nimănui”, a declarat Nicolăescu.

Viceliderul grupului PNL a menţionat că a lipsit un program de guvernare al noului Cabinet condus de Victor Ponta.

”Coaliţia de guvernare, aşa cum o fi ea concepută cu sau fără acord politic, nu a învăţat nimic din votul cetăţenilor din 16 noiembrie. Nu a asumat un eşec politic, atât al domnului Victor Ponta, cât şi a executivului domniei sale. Populaţia a spus <<nu>> domnule Ponta. Astăzi, noi, parlamentarii responsabili nu putem acorda încrederea noastră unui guvern care nu mai are niciun fel de credibilitate, niciun fel de respect din partea cetăţenilor şi chiar din partea unor parteneri externi”, a mai spus Nicolăescu.

El a menţionat că grupul parlamentarilor PNL nu va vota Guvernul Ponta deoarece acesta este ”o şmecherie”.

Guvernul Ponta 4 urmează să primească, luni, în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului, votul de învestitură. Potrivit Regulamentului Camerelor, Guvernul este învestit cu votul majorităţii parlamentarilor. Votul este secret, cu bile.

Hotărârea Parlamentului privind acordarea votului de încredere se semnează de preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului şi se înaintează de îndată Preşedintelui României spre a proceda la numirea Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici