Nicolăescu răspunde preşedintelui grupului PPE: Sunt îngrozit să iau lecţii de democraţie de la un politician care refuză dialogul

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu spune, într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui grupului PPE din PE, Joseph Daul, că el însuşi este "îngrozit" că trebuie să ia "lecţii de democraţie, eventual de liberă exprimare de la un politician european care refuză dialogul".

1572 afișări
Imaginea articolului Nicolăescu răspunde preşedintelui grupului PPE: Sunt îngrozit să iau lecţii de democraţie de la un politician care refuză dialogul

Nicolăescu răspunde preşedintelui grupului PPE: Sunt îngrozit să iau lecţii de democraţie de la un politician ce refuză dialogul (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Eu însumi sunt îngrozit că trebuie să iau lecţii de democraţie, eventual de liberă exprimare de la un politician european care refuză dialogul, în numele unui gest politic probabil, pentru că altfel ar fi un gest total necivilizat, aducându-vă aminte că aţi refuzat să discutaţi cu premierul ţării mele şi am considerat că mă umiliţi şi pe mine, cetăţean român", scrie Nicolăescu.

Potrivit deputatului PNL, Daul spune că în România nu mai există drept la libera exprimare, fără să verifice că "toţi protejaţii" săi, "deşi fac rău mare ţării care îi plăteşte din banii contribuabililor români, sunt liberi, liberi, liberi chiar şi în acţiunea de a-şi denigra patria şi de a minţi străinătatea pentru a-şi atinge scopuri politice". "Acest lucru l-au făcut colegii dvs. politici, europarlamentarii Monica Macovei şi Cristian Preda, iar eu ca român liberal am înţeles orice cu excepţia batjocurii, lovirii în interesele poporului român", continuă Eugen Nicolăescu.

"Totodată, Monica Macovei vă poate confirma că în Codul Penal românesc sunt prevăzute infracţiunile pe care le-am invocat în plângerea penală, dar numai justiţia va fi cea care va decide dreptatea. Sunt curios de ce aveţi îngrijorări de la o justiţie pe care au reformat-o cei pe care-i susţineţi: Traian Băsescu şi Monica Macovei ori, poate, nu aveţi încredere în aceştia? Îmi este greu să vă înţeleg logica, dar nu aceasta este problema mea, ci aceea că dvs. vă referiţi urât la România, că dvs. nu aveţi consideraţie pentru un stat membru al Uniunii Europene care are guvernul propriu, validat de Parlament", mai scrie deputatul liberal.

Eugen Nicolăescu îi mai transmite lui Joseph Daul că el şi colegii săi sunt deschişi la o discuţie cu acesta, arătând că "dialogul este unica alternativă pentru a identifica soluţiile corecte".

"Sper să cereţi scuze premierului României pentru modul necolegial, nediplomatic, neeuropean în care v-aţi comportat, românii fiind mai toleranţi decât vă imaginaţi!", mai scrie Nicolăescu.

Preşedintele grupului PPE din PE Joseph Daul s-a declarat "îngrozit" de faptul că în România, după 20 de ani de la prăbuşirea comunismului, libertatea de exprimare este ameninţată din nou, denunţând o încercare a Guvernului de a reduce opoziţia la tăcere, se arată într-un comunicat.

"Sunt îngrozit. Nu pot să cred că într-un stat membru al Uniunii Europene (UE), după mai mult de 20 de ani de la căderea comunismului, libertatea de exprimare este din nou ameninţată", a declarat Daul, citat în comunicat, în urma rapoartelor din care reiese că Guvernul de coaliţie socialist-liberal a înaintat plângeri penale acuzând 15 lideri ai opoziţiei de "denigrarea statului".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici