Nicolai anunţă că nu-şi retrage candidatura pentru MJ

Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a anunţat, vineri seară, că nu renunţă la nominalizarea pentru funcţia de ministru al Justiţiei şi l-a acuzat pe preşedintele Traian Băsescu de comportament nedemn pentru un bărbat şi abuziv pentru un şef de stat.

1 afișare
Imaginea articolului Nicolai anunţă că nu-şi retrage candidatura pentru MJ

Nicolai anunţă că nu-şi retrage candidatura pentru MJ

"Când m-am înscris în PNL, am făcut-o cu ferma convingere că împreună trebuie să acţionăm pentru a face uitate ororile unui sistem opresiv. În această seară mi-am amintit de cele mai urâte vise ale mele de copil, de anii 1950-1960. Am crezut că astăzi nu mai există oameni care se substituie legii şi care cred că reprezintă legea. În această seară, Traian Băsescu a încercat să readucă România la acei ani de coşmar", a declarat Norica Nicolai.

Ea a adăugat că s-a simţit anchetată de fosta Securitate, pentru că aşa-zisa mapă profesională era elaborată de organele de securitate.

"Traian Băsescu ne-a dovedit că fosta Securitate a supravieţuit, fiind un colaborator de nădejde al preşedintelui României. El este cel care a văzut aşa-zisele dovezi, el este cel care a judecat şi el este cel care a dat verdictul. Orice altă opinie este interzisă", a adăugat vicepreşedintele liberal.

De asemenea, ea a negat ambele acuze aduse de preşedintele Traian Băsescu.

"În legătură cu incidentul invocat de Traian Băsescu din 1987, este o minciună sfruntată. Ca jurist afirm cu toată responsabilitatea că, dacă cineva în România ar fi făcut aşa ceva, urma să fie judecat şi condamnat pentru fals, uz de fals şi abuz în serviciu. Nu am fost niciodată condamnată. În privinţa celui de-al doilea argument pe care preşedintele l-a invocat, am o singură precizare: nu am încălcat legea", a completat senatorul PNL.

În acelaşi timp, Nicolai a spus că a discutat, în aceste zile, cu foarte mulţi colegi liberali care au susţinut-o.

"Nu aş ezita să mă retrag eu dacă aş avea pe conştiinţă fapte asemănătoare cu cele invocate în ultimele zile, dar o spun cu certitudinea că ele nu există. Voi continua pe drumul pe care l-am început, pentru că am încredere în democraţie", a mai afirmat Norica Nicolai.

La finalul declaraţiei, ea i-a trimis un mesaj "personal" şefului statului.

"Viaţa mea, domnule preşedinte, este o realitate normală, cu bune, cu rele, greşeli pe care mi le asum, cum este incidentul cu nepoata pe care îl regret. Ceea ce aţi făcut dumneavoastră, însă, în ultimile zile, punând la îndoială calitatea mea morală ca femeie şi ca om, ceea ce aţi făcut în ultimele zile, punând la îndoială calitatea mea morală şi profesională mă îndreptăţeşte să vă calific comportamentul ca fiind nedemn pentru un bărbat şi abuziv pentru preşedintele României", a spus Norica Nicolai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici