Nicolai: Aproape 20% din români au încredere în PNL şi Antonescu. Ne permitem să o irosim?

Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a declarat, vineri, la Congresul extraordinar al partidului, că aproape 20% din români au încredere în PNL şi în Crin Antonescu, întrebând retoric dacă liberalii îşi pot permite să irosească această încredere.

16 afișări
Imaginea articolului Nicolai: Aproape 20% din români au încredere în PNL şi Antonescu. Ne permitem să o irosim?

Nicolai: Aproape 20% din români au încredere în PNL şi Antonescu. Ne permitem să o irosim? (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"S-a întâmplat anul trecut un lucru care ne dă o şansă să fim noi înşine şi să acţionăm prin noi înşine. Am demonstrat că, pentru prima oară în istoria noastră, nu ne-am ataşat unei candidaturi de oportunitate şi am avut curajul să promovăm un liberal care să conducă România. Aproape 20% din români au încredere în PNL şi au încredere în Crin Antonescu. Credeţi că putem să ne permitem să irosim această încredere? Este vorba despre responsabilitatea pe care o avem faţă de cei pentru care şi în beneficiul cărora trebuie să facem politică. Sunt şi voi rămâne prietenă cu toţi cei care gândesc altfel decât mine, pentru că asta este esenţa liberalismului", a declarat Norica Nicolai.

Ea a mai spus că este momentul ca un partid politic să găsească o soluţie colectivă pentru România.

"Nu trăim neapărat pentru noi şi pentru funcţiile politice. Trăim pentru a lăsa ceva în urma ideilor noastre. Trăim pentru a construi. De aceea, cred că nu e cazul să ne punem întrebări prea multe şi prea retorice. Am fost toţi părtaşi la diferite forme de conducere. Am criticat formulele Stolojan şi Tăriceanu, ne-am ataşat de ele şi le-am respectat, unii chiar cu obedienţă, atâta vreme cât ne-au folosit individual, am fost părtaşi la o competiţie pe liste. Trebuie să găsim o formulă managerială, pentru că mijloacele pentru atingerea scopului sunt foarte importante. Întotdeauna ne-am propus să câştigăm alegerile şi nu le-am câştigat niciodată, domnilor colegi. Despre asta este vorba", a adăugat vicepreşedintele PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici