Nicolai: Comisia juridică finalizează săptămâna aceasta rapoartele în cazurile Păcuraru şi Şereş

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Norica Nicolai, a declarat, marţi, că în urma analizei dosarelor miniştrilor Paul Păcuraru şi Codruţ Şereş, comisia este în măsură să prezinte plenului Senatului un raport, ceea ce ar justifica, astfel, convocarea unei sesiuni extraordinare.

15 afișări
Imaginea articolului Nicolai: Comisia juridică finalizează săptămâna aceasta rapoartele în cazurile Păcuraru şi Şereş

Nicolai: Comisia juridică finalizează săptămâna aceasta rapoartele în cazurile Păcuraru şi Şereş

Nicolai a declarat, la finalul şedinţei Comisiei juridice, că s-a discutat despre modul de redactare a raportului solicitat de Parchetul general şi DNA pentru avizarea urmăririi penale la ministrul Paul Păcuraru şi fostul ministru, Codruţ Şereş.

"Comisia a discutat despre materialul şi documentele analizate până în acest moment şi am convenit ca astăzi după-amiază să finalizăm studiul unor documente pe care le considerăm necesare pentru redactarea raportului şi în această săptămână suntem în măsură să prezentăm plenului un raport care, dacă Biroul Permanent va considera necesar, ar justifica convocarea unei sesiuni extraodrinare la Senat", a precizat Norica Nicolai.

Ea a precizat că membrii Comisiei juridice vor da un raport pe toate trei dosarele, pentru că la ministrul Muncii, Paul Păcuraru, sunt sesizaţi cu o cauză, iar la fostul ministru al Economiei, Codruţ Şereş, cu două.

"Se va formula un raport pentru fiecare ministru în parte, pentru fiecare cauză în parte, şi acest punct de vedere vom încerca să îl supunem votului mâine (n.r. - miercuri) sau cel târziu joi”, a declarat preşedintele Comisiei juridice, afirmând că "pentru vot cvorumul necesar este de şase senatori", astfel că au fost convocaţi toţi membrii Comisiei juridice pentru votul final.

"Încercăm ca mâine ( miercuri, n.r.) să îi chemăm pe toţi colegii şi să dăm voturile", a mai spus aceasta.

Nicolai nu a dorit să dea detalii privind „concluziile” comisiei juridice, menţioândn că nu doreşte să prejudicieze votul, care va fi secret. „După acest vot vom formula şi recomandarea finală pentru plen”, a adăugat ea.

Referindu-se la analiza dosarelor lui Paul Păcuraru şi Codruţ Şereş, Norica Nicolai a declarat că dosarul lui Paul Păcuraru a fost "parcurs tot, de ceva vreme", iar într-unul din cazurile în care este vizat Codruţ Şereş se mai studiază câteva documente.

Nicolai a mai spus că, în comisie, "s-a convenit că nu mai este nevoie de audierea ministrului Paul Păcuraru".

Preşedintele Comsiei juridice a ţinut să precizeze că la Senat nu vor apărea pe pagina de internet a instituţiei documentele din dosarele celor doi miniştri senatori, aşa cum s-a întâmplat la Camera Deputaţilor.

"Documentele au caracter confidenţial şi noi, toată comisia, am păstrat caracterul confidenţial al lucrărilor. Am avut o procedură de acces la aceste documente şi de principiu nu ne interesează poziţia Camerei Deputaţilor", a spus Norica Nicolai.

DNA a cerut, în luna aprilie, Senatului, aviz pentru declanşarea urmăririi penale împotriva ministrului Municii, Paul Păcuraru, iar Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cerut tot acestui for legislativ aviz pentru declanşarea urmăririi penale împotriva lui Codruţ Şereş, fost ministru al Economiei, în două dosare.

Norica Nicolai declara, la jumătatea lunii iunie că această comisie va propune plenului o soluţie clară în cazul celor doi foşti demnitari.

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a declarat, luni, că nu vede niciun motiv pentru convocarea unei sesiuni extraordinare privind cererile de urmărire penală în cazurile Paul Păcuraru şi Codruţ Şereş, precizând că acest lucru se poate face şi în sesiunea ordinară din toamnă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici