Nicolai: Cred că marea nenorocire a acestei ţări este lipsa de caracter a clasei politice

Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a declarat, sâmbătă, la adunarea de la Topliţa a Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, că "nenorocirea" ţării este lipsa de caracter a clasei politice actuale, afirmând că ţara are "multă nevoie de bărbaţi de stat".

31 afișări
Imaginea articolului Nicolai: Cred că marea nenorocire a acestei ţări este lipsa de caracter a clasei politice

Nicolai: Cred că marea nenorocire a acestei ţări este lipsa de caracter a clasei politice (Imagine: Mediafax Foto)

Norica Nicolai a spus, după ce în cadrul adunării a fost dezbătută, printre altele, decizia declarării limbii maghiare ca limbă oficială în "aşa-zisul Ţinut Secuiesc", că, în opinia sa, s-a ajuns aici din cauza faptului că România "are multă nevoie de bărbaţi de stat".

"Nu pot să nu îmi exprim gândul că asta s-a întâmplat din cauza faptului că această ţară are multă nevoie de bărbaţi de stat. Nu aş fi dorit ca, după 20 de ani, să asistăm la comportamentul periferic, jenant, neuropean şi neomenesc al unor cetăţeni europeni. Asta ţine de educaţia lor şi mai ales a liderilor lor pentru că prea mult am pierdut din demnitate pentru un pumn de voturi şi pentru mai multe privilegii", a afirmat Norica Nicolai.

Norica Nicolai a spus că PNL se va ţine de cuvânt faţă de românii din această zonă şi că toţi cei din partidul pe care ea îl reprezintă sunt mai întâi de toate români.

"Ceea ce nu ştiu sau nu doresc să ştie unii este că acest teritoriu este profund românesc. El aparţine şi românilor şi maghiarilor. Nimeni nu îşi poate permite să nu vorbească o a doua limbă", a spus Nicolai.

În opinia acesteia, "cea mai mare nenorocire a acestei ţări" este lipsa de caracter a clasei politice actuale.

"Cred că marea nenorocire a acestei ţări nu este lipsa de talent al liderilor politici, ci marea lipsă de caracter a clasei politice şi de aceea am ajuns aici", a spus Nicolai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici