Nicolai: Redactarea raportului pentru Şereş şi Păcuraru ar dura cel puţin 15 zile

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Norica Nicolai, a declarat, miercuri, că va fi convocată o sesiune extraodinară, probabil în luna august, pentru cazurile Păcuraru şi Şereş, dar a menţionat că, chiar dacă vor da votul miercuri, redactarea raportului va dura cel puţin 15 zile.

23 afișări
Imaginea articolului Nicolai: Redactarea raportului pentru Şereş şi Păcuraru ar dura cel puţin 15 zile

Nicolai: Redactarea raportului pentru Şereş şi Păcuraru ar dura cel puţin 15 zile (Imagine: Mediafax Foto)

"Vom avea o sesiune extraodinară, în luna august, în măsura în care vom finaliza raportul. Noi probabil vom decide să îl finalizăm destul de curând, iar preşedintele Senatului va convoca sesiune extraordinară", a anunţat Norica Nicolai.

Ea a precizat că redactarea raportului în cazurile Păcuraru şi Şereş "le va lua celor din Comisia juridică cel puţin 15 zile”.

"Votul nu înseamnă şi raportul, care este complex, va cuprinde mai multe analize. Vom face şi audierile şi vom încerca să dăm şi votul, dar nu vă vom face public acest vot. Doar după redactarea raportului. Pentru că asta este procedura. Am hotărât să nu facem public votul până când nu vom prezenta Biroului Permanent raportul (..) Avem o concluzie, dar nici un membru al comisiei nu va face publică decizia până nu se face raportul", a mai spus Norica Nicolai.

Întrebată de ce Paul Păcuraru şi Codruţ Şereş s-au hotărât să ceară audierea în ultima zi, preşedintele Comisiei juridice a răspuns că "această întrebare trebuie pusă domniilor lor".

"Probabil că domnul Păcuraru, sesizat de ieri că com da astăzi votul, a solicitat să fie audiat şi noi am hotărât să îl audiem. Noi am hotărât ieri, pentru că ne-am făcut o imagine, să nu îi mai audiem, dar astăzi, Paul Păcuraru, are dreptul să fie audiat, pentru că procedura este foarte clară şi ei vor fi audiaţi şi în plen, potrivit regulamentului", a spus Nicolai.

Întrebată dacă se va lăsa la latitudinea plenului luarea unei decizii privind începerea sau neînceperea urmăririi penale în cele două cazuri, Norica Nicolai a spus: "Nu răspund la astfel de întrebări. Concluzia există, ne-am făcut o opinie şi veţi vedea la momentul în care vom finaliza raportul, care va fi public".

Comisia juridică a Senatului îi audiază, miercuri, pe Codruţ Şereş şi Paul Păcuraru în legătură cu solicitările privind avizarea începerii urmăririi penale în cazul lor.

Preşedintele Comisiei, Norica Nicolai, declara, marţi, că în urma analizei dosarelor miniştrilor Paul Păcuraru şi Codruţ Şereş, comisia este în măsură să prezinte plenului Senatului un raport, ceea ce ar justifica, astfel, convocarea unei sesiuni extraordinare.

Preşedintele Senatului Nicolae Văcăroiu a declarat, miercuri, după şedinţa Biroului Permanent, că senatorii din Comisia juridică au termen până la 15 august pentru raportul privind cazurile Şereş şi Păcuraru şi că, după această dată, poate fi discutată oportunitatea unei sesiuni extraordinare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici