Nicuşor Dan a făcut publice numele celor şase mari donatori ai campaniei sale

Candidatul USB la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat joi numele celor şase mari donatori ai campaniei sale: George Iacobescu, Alexandru Lăpuşan, Horia Manda, Nicolae Raţiu, Iulian Stanciu şi Florin Talpeş.

5760 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan a făcut publice numele celor şase mari donatori ai campaniei sale

Nicuşor Dan a făcut publice numele celor şase mari donatori ai campaniei sale (Imagine Octav Ganea / Mediafax Foto)

"Au văzut şi ei dezbaterea politică şi au înţeles că îmi fac un mare serviciu venind alături de mine", a explicat Dan decizia de a face publice numele acestora.

El a prezentat într-o conferinţă de presă numele celor şase donatori care au contribuit cu sume mai mari de 10.000 de lei, însă nu a precizat exact care au fost sumele donate.

Primul contribuitor prezentat de candidatul USB este George Iacobescu, care a dezvoltat cel mai mare proiect imobiliar al Londrei, lucru pentru care a primit titlul de "Sir" de la Regina Marii Britanii, a spus candidatul USB.

Pentru campania lui Nicușor Dan a donat o sumă mare şi fiul lui Ion Raţiu, Nicolae Raţiu, de asemenea decorat de Regina Marii Britanii.

Alexandru Lăpuşan, liderul unei companii de succes din IT, Horia Manda, de asemenea antreprenor în IT, Iulian Stanciu, managerul Emag, Florin Talpeş, creatorul Bitdefeder sunt ceilalţi mari donatori.

"Vrem să facem dezvoltare imobiliară serioasă în Bucureşti, vrem să aducem investitori serioşi, nu găinăriile şi mica ciupeală", a explicat Nicuşor Dan.

Alte 400 de persoane au făcut donaţii online pentru campania USB, însă valoarea acestor donaţii este sub 10.000 de lei.

În prima zi de campanie electorală, Nicuşor Dan a transmis prin intermediul unui comunicat de presă că a strâns aproximativ 174.000 de euro din donaţii - dintre care 706.500 lei au fost obţinuţi prin contract notarial de la 6 donatori importanţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici