Nicuşor Dan, conferinţă bruiată de claxoane ale firmei de salubritate din Sectorul 5. Candidatul PNL-USR, împiedicat din nou să susţină declaraţii

  • Nicuşor Dan a avut din nou dificultăţi să susţină o conferinţă de presă în stradă, de data aceasta într-o zonă din Sectorul 5.
  • Joi, în timp ce candidatul susţinut de PNL şi USR a început să vorbească, şoferii camioanelor firmei de salubritate din Sectorul 5, inscripţionate cu iniţialele primarului Daniel Florea, au început să claxoneze.
11441 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan, conferinţă bruiată de claxoane ale firmei de salubritate din Sectorul 5. Candidatul PNL-USR, împiedicat din nou să susţină declaraţii

Nicuşor Dan, conferinţă bruiată de claxoane ale firmei de salubritate din Sectorul 5. Candidatul PNL-USR, împiedicat din nou să susţină declaraţii

Candidatul susţinut de PNL şi USR pentru Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a organizat, joi, o conferinţă de presă în aer liber, pe o stradă din sectorul 5. În zonă au ajuns camioane ale firmei de salubritate, inscripţionate cu iniţialele lui Daniel Florea. 

Utilajele au circulat pe tot parcursul declaraţilor şi au claxonat încercând să acopere vocea acestuia, deşi la scenă asista un poliţist local. Candidatul PNL şi USR a anunţat, la final, că va depune plângere pentru tulburarea ordinii publice.

Nicuşor Dan a justificat că a ales Sectorul 5 pentru declaraţii întrucât pe ordinea de zi a CGMB se afla un PUZ Sector 5. El a explicat că se află lângă o cale ferată din sector care poate fi transformată în metrou de suprafaţă.

Deşi a încercat să ridice vocea pentru a se face auzit, Nicuşor Dan a fost continuu bruiat de claxoanele camioanelor de la firma de salubritate din Sectorul 5. La un moment dat, o autoutilitară cu un tun cu substanţe dezinfectante a trecut şi le-a răspândit peste participanţi.

La finalul conferinţei, Nicuşor Dan a purtat o discuţie cu poliţistul de la Poliţia Locală, care deşi asista la desfăşurarea evenimentelor nu a intervenit pentru a opri vacarmul creat.

„Noi am venit aici să vorbim de dezvoltare, de locuri de munca. Iată, PSD-ul mineriadelor care nu e în stare să asculte punctul de vedere contrar. Vă invit să legitimăm poliţitul care nu a semnalat că e o gravă perturbare a ordinii publice”, a spus Dan, înainte de a-l întreba pe poliţist de ce nu apără ordinea publică.

 

Dialog Nicusor Dan - politist

N. Dan: Dumneavoastră apăraţi ordinea publică?

Poliţist: Vă rugam să nu faceţi confuzie. Nu sunt în măsura să vă dau explicatii. Va rog să mă lăsaţi să îmi fac treaba.

Poliţistul i-a atras atenţia candidatului PNL-USR că se află pe domeniul public şi că ar trebui să treacă pe trotuar.

„Este PSD, este pilonul comunist din PSD, care nu acceptă ca cineva să aibă un alt punct de vedere. (...) Primăria Sectorului 5 (plăteşte - n.r.), adică cetăţenii acestui sector. Voi face plângere împotriva primarului Sectorului 5 şi a şefului acestei firme de salubritate, fiindcă, printr-o acţiune deliberată, au tulburat liniştea publică”, a mai spus Nicuşor Dan.

După ce Nicuşor Dan a părăsit zona, au plecat şi maşinile firmei de salubritate.

Primarul Sectorului 5 din Capitală este Daniel Florea (PSD).

Candidatul susţinut de PNL şi USR la Primăria Capitalei a făcut declaraţii în contextul în care primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a convocat, joi, începând cu ora 11.00, şedinta ordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pe ordinea de zi figurând peste 60 de proiecte.

În urmă cu două săptămâni, candidatul PNL-USR a fost protagonistul unei scene asemănătoare. Cel care a încercat să-l împiedice să vorbească a fost viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, despre care Gabriela Firea a spus că a vrut să spună punctul de vedere al Primăriei, chiar dacă nu era invitat la eveniment

Scandalul între candidatul PNL-USR la Primăria Bucureşti, Nicuşor Dan şi Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei a fost relatat de Mediafax

Şedinţă maraton la CGMB cu peste 60 de proiecte pe ordinea de zi

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a convocat, joi, începând cu ora 11.00, şedinta ordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Pe ordinea de zi figurează 63 de proiecte.

Printre subiecte care vor fi dezbătute de consilierii generali se regăsesc încetarea mandatelor de consilier general ale celor doi liberali, Cristian Marian Olteanu şi Alexandru Hazem Kansou, care au votat bugetul general al Capitalei în februarie 2020, motiv pentru care au şi fost excluşi din PNL, aprobarea proiectului „Testăm pentru a salva economia şi locurile de muncă”, potrivit căruia un număr de 3.000 de angajaţi ai farmaciilor, ai firmelor de curierat, din domeniul alimentaţiei publice şi reprezentanţi mass-media ar putea fi în testaţi PCR, proiect care necesită un buget de 633.000 de lei.

De asemenea, pe ordinea de zi se mai află un proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului educaţional şi cultural ”Muzeul Copiilor”, amenajarea zonei „Promenada cu Fântâni”, dar şi scutirea, pentru durata stării de urgenţă decretată în anul 2020, de la plata taxei pentru utilizarea locurilor publice ca unităţi de alimentaţie publică şi terase de vară situate pe domeniul public administrat de autorităţile din subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Consilierii generali vor mai dezbate un proiect de hotărâre privind aprobarea contractării şi/sau garantării unei finanţări rambursabile interne în valoare până la 100.000.000 lei, în vederea asigurării finanţării unor investiţii publice de interes local, aprobarea proiectului „Digitalizarea spitalelor aflate în administrarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti”, conferirea titlului de cetăţean al Municipiului Bucureşti conf. dr. Simin Aysel Florescu, dr. Emilian Ioan Imbri, dr. Sorin Petrea şi activistului Ionuţ Ursu, precum şi un proiect de hotărâre privind microciparea, identificarea, înregistrarea şi sterilizarea gratuită a câinilor şi pisicilor fără pedigree, cu deţinător.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici