Nicuşor Dan critică Primăria Capitalei pentru „situaţia ridicolă” a poluării: Comunică tot timpul pe lângă subiect

Primăria Capitalei comunică tot timpul pe lângă subiect, declară la RFI candidatul independent la fotoliul de primar general Nicuşor Dan, susţinut de USR, PNL şi PMP. El critică Primăria, în contextul poluării masive recente din Bucureşti.

427 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan critică Primăria Capitalei pentru „situaţia ridicolă” a poluării: Comunică tot timpul pe lângă subiect

Nicuşor Dan critică Primăria Capitalei pentru „situaţia ridicolă” a poluării: Comunică tot timpul pe lângă subiect

Nicuşor Dan observă că „am fost în situaţia ridicolă în care am avut poluare şi nici o autoritate nu a fost în stare să spună de unde vine respectiva poluare. Şi asta pentru că sistemul nostru de măsurare a calităţii aerului nu este complet (...). Primăria Capitalei a alocat în fiecare an din 2016 până acum şi nu a cheltuit, şapte milioane de lei pe an, pentru a-şi face propriul sistem de măsurare a calităţii aerului. Primăria Capitalei are de asemenea un laborator mobil de măsurare a calităţii aerului, care se poate duce la orice sesizare a oricărui cetăţean, dacă cetăţenii dintr-o zonă a Bucureştiului spun că e poluare, se poate duce pe loc cu acel laborator mobil şi vedea care este sursa poluării, ce tip de particule poluante sunt în aer şi de aici să deducă sursa poluării. La fel, dacă am avea o reţea mai extinsă de senzori de poluare, ne-am putea da seama imediat din ce direcţie vine respectiva poluare".

Candidatul la Primăria Capitalei critică instituţia condusă de Gabriela Firea: "O primărie bogată cu un buget de aproape un miliard de euro poate să-şi creeze propriul sistem de măsurare a calităţii aerului, astfel încât să avem o situaţie exactă (...). Primăria ne-a obişnuit să comunice tot timpul pe lângă subiect. Am pus întrebarea public de mai multe ori către Primărie de ce dacă a avut bani alocaţi în fiecare an, şapte milioane de lei alocaţi pentru crearea propriului sistem de măsurare a calităţii aerului, de ce nu a cheltuit aceşti bani. Sunt şi alte întrebări: de ce nu a cheltuit cei zece milioane de euro pentru piste de biciclete, de ce nu a cheltuit banii alocaţi pentru colectarea selectivă a deşeurilor?".

În noaptea de duminică spre luni, aplicaţiile care măsoară calitatea aerului din Bucureşti au înregistrat depăşiri extrem de mari ale cantităţilor de particule în suspensie, chiar şi de 10 ori peste maximul admis. Ministrul Mediului a precizat că poluarea provine de la arderile necontrolate din Bucureşti şi din judeţul Ilfov. Ministerul Mediului va verifica, până la finalul acestei săptămâni, toate sursele de poluare din zona Bucureşti – Ilfov, iar operatorii care nu deţin echipamente pentru montorizarea calităţii aerului vor fi obligaţi să remedieze situaţia, a anunţat Costel Alexe, ministrul interimar al Mediului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici