Nicuşor Dan: Îi cer lui Grindeanu să nu adopte mâine ordonanţele privind justiţia. Ies în stradă iar

Preşedintele USR Nicusor Dan a transmis marţi, pe pagina sa de Facebook, că USR e pregătit să ceară Avocatului Poporului să atace ordonanţele privind graţierea şi amnistia, dacă Guvernul le adoptă în şedinţa de miercuri.

747 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan: Îi cer lui Grindeanu să nu adopte mâine ordonanţele privind justiţia. Ies în stradă iar

Nicuşor Dan: Îi cer lui Grindeanu să nu adopte mâine ordonanţele privind justiţia. Ies în stradă iar (Imagine: Marian Ilie / Mediafax Arhiva Foto)

''Îi cer prim-ministrului Sorin Grindeanu să nu adopte mâine, în şedinţa de Guvern, ordonanţele de urgenţă privind graţierea şi dezincriminarea unor fapte penale. Până la această oră nu am găsit pe site-ul Guvernului ordinea de zi a şedinţei, aşa că e posibil orice'', a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

USR este pregătită ca, în cazul votării lor, să-i ceară Avocatului Poporului să atace ordonanţele la Curtea Constituţională. În paralel, formaţiunea condusă de Nicuşor Dan adună semnături pentru moţiunea simplă.

''Mâine începem şi să strângem semnăturile pentru moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei Florin Iordache care a minţit Parlamentul României, la votul de investitură. Voi ieşi din nou în stradă. Presiunea societăţii e cea mai importantă'', a subliniat liderul USR.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici