Nicuşor Dan îşi doreste referendum pentru demiterea Gabrielei Firea, la finalul primului an de mandat

USR ia în calcul convocarea unui referendum pentru demiterea primarului general, Gabriela Firea, după împlinirea unui an de mandat, a anunţat duminică Nicuşor Dan, arătând că în primele cinci luni a scăzut transparenţa în cadrul Primăriei, iar social-democrata a avut ''o activitate deplorabilă''.

5585 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan îşi doreste referendum pentru demiterea Gabrielei Firea, la finalul primului an de mandat

Nicuşor Dan îşi doreste referendum pentru demiterea Gabrielei Firea, la finalul primului an de mandat

''O să aşteptăm până la împlinirea unui an de mandat, în situaţia în care chestiunile vor continua în acest mod, luăm în calcul convocarea unui referendum pentru demiterea Gabrielei Firea la finalul acestui prim an de mandat'', a declarat preşedintele USR, Nicuşor Dan.

El a afirmat că de la preluarea madatului de primar general, Gabriela Firea a avut ''o activitate deplorabilă'' - a alocat câteva milioane de euro în mod eronat, deşi a promis că va fluidiza traficul în şase luni, acesta este ''identic, dacă nu mai rău'' şi a adus Radet în insolvenţă, ''cu risc mare de faliment''.

''Vedem o transparenţă şi mai puţină decât în mandatul lui Oprescu, cu acte explicite care interzic comunicare inclusiv către consilierii generali a informaţiilor de interes public'', a subliniat Nicuşor Dan.

Preşedintele USR a susţinut că în PGMB se fac angajări ''pe schema'' folosită de Liviu Dragnea la CJ Teleorman.

''În activitatea Primăriei vedem înfiinţarea de structuri paralele celor existente deja, angajarea de personal contractuant pe perioadă determinată, pe aceaşi schemă ca Dragnea, pentru a-şi angaja soţia şi alţi oameni în Consiliul Judeţean Teleorman, evitând ca aceşti oameni să aibă statut de funcţionar public şi declaraţile de avere şi interese să fie publicate pe site-ul instituţiei. În Primăria Generală. fără niciun fel de concurs, au început să apară oameni din anturajul lui Pandele, Becali şi Robert Negoiţă, fără concurs, fără evaluare profesională, fără niciun motiv pentru care aceşti oameni şi nu alţii sunt angajaţi în Primăria Generală'', a explicat liderul USR.

Cele cinci luni de mandat ale Gabriele Firea au fost caracterizate doar de măsuri populiste, electorale şi de incompetenţă, a mai spus Nicuşor Dan.

''Vedem măsuri populiste, electorale. Deci, tot ce am văzut eu în activitatea aceasta de cinci luni a primarului Firea a fost populism şi acte administrative cu conţinutul de tipul vom face, vom reabilita spitale, vom înfiinţa o autoritate pentru clădirile cu risc seismic, vom face centre sanitare în şcoli. Au trecut cinci luni, pe de-o parte a scăzut gradul de transparenţă în instituţie, am văzut foarte mult populism şi incompetenţă în rezolvarea adevăratelor probleme'', a conchis preşedintele USR.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici