Nicuşor Dan: Lucrăm la conexiunea dintre Prelungirea Ghencea şi Şoseaua Alexandriei

  • Nicuşor Dan anunţă demararea obiectivului de investiţii „Prelungire Str. Braşov între Prelungirea Ghencea şi Şos. Alexandriei”.
  • Compania Municipală Energetica are termen patru luni pentru a finaliza studiul de fezabilitate, după care va fi lansată licitaţia de execuţie.
1654 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan: Lucrăm la conexiunea dintre Prelungirea Ghencea şi Şoseaua Alexandriei

„Lucrăm la un proiect de infrastructură important pentru Capitală, respectiv conexiunea dintre Prelungirea Ghencea şi Şoseaua Alexandriei, care va duce la închiderea inelului median în zona de sud a oraşului. Am atribuit deja Companiei Municipale Energetica contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate al obiectivului de investiţii <Prelungire Str. Braşov între Prelungirea Ghencea şi Şos. Alexandriei>”, anunţă Nicuşor Dan.

Edilul precizează că proiectul constă în realizarea unei legături rutiere în prelungirea străzii Braşov din sectorul 6, între sensul giratoriu din zona Dedeman Ghencea şi Şoseaua Alexandriei, zona cuprinsă între Penitenciarul Rahova şi Autobaza STB Alexandria.

„Va fi construită astfel o nouă arteră, care va avea 6 benzi de circulaţie, spaţiu verde în zona mediană, care să asigure în viitor realizarea unei linii duble de tramvai, trotuare şi piste pentru biciclete, în funcţie de situaţia din teren. Proiectul e necesar pentru fluidizarea traficului în zona de sud-vest a Capitalei, care s-a dezvoltat în ultimii ani prin construirea unor ansambluri rezidenţiale, dar şi a unor spaţii comerciale sau clădiri de birouri. De asemenea, şi localităţile limitrofe precum Bragadiru, Domneşti sau Clinceni s-au dezvoltat din punct de vedere imobiliar, ceea ce a dus la creşterea numărului de locuitori şi de autovehicule. Termenul pentru elaborarea studiului de fezabilitate este de 4 luni, după care urmează lansarea în SEAP a achiziţiei pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor”, conchide Nicuşor Dan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici