Ninel Peia, despre cei 16 angajaţi la biroul parlamentar: Le dau posibilitatea să prindă experienţă

Deputatul PSD Ninel Peia a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că cei 16 angajaţi de la biroul său parlamentar sunt tineri care fac parte din organizaţia TSD Ilfov, el arătând că le dă posibilitatea să prindă experienţă, având în vedere că unii au terminat studiile, iar alţii sunt încă studenţi.

846 afișări
Imaginea articolului Ninel Peia, despre cei 16 angajaţi la biroul parlamentar: Le dau posibilitatea să prindă experienţă

Deputatul PSD Ninel Peia (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"În primul rând, le dau posibilitatea să prindă experienţă. Mulţi sunt tineri din TSD Ilfov. Unii au terminat studiile, unii nu, încă sunt studenţi", a spus Peia, întrebat de ce are 16 angajaţi la biroul parlamentar.

El a spus că tinerii respectivi ţin legătura cu alegătorii şi îi fac rapoarte pe legile depuse în Parlament.

"În al doilea rând, acei copii chiar muncesc: ţin legătura cu alegătorii în colegiu, pregătesc, studiază absolut toate proiectele de legi care se depun în Parlament, îşi fac o prezentare, un conspect la ceea ce cred ei că e interesant, pentru că, oricât aş fi eu de binevoitor, nu pot să citesc toate legile care sunt în Parlament", a spus Peia.

Cei 586 de deputaţi şi senatori din actuala legislatură şi-au angajat 2.265 de persoane la birourile parlamentare, recordul fiind de 16 angajaţi la un parlamentar, iar suma pe care aleşii o decontează, lunar, de la Cameră şi Senat, pentru remunerarea acestora depăşeşte trei milioane de lei.

Deputatul PSD Ninel Peia, ales în colegiul uninominal nr. 2 Ilfov, are 16 angajaţi, dintre care un angajat în baza unui contract individual de muncă şi 15 în baza unor convenţii civile. Peia a decontat în luna august suma de 6.727 lei pentru cei 16 angajaţi ai săi.

Ninel Peia are cel mai mare număr de angajaţi dintre toţi parlamentarii din actuala legislatură.

Peia este la primul mandat de parlamentar. El este secretar la Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării. De la preluarea mandatului, Ninel Peia a luat cuvântul de zece ori în plen – o dată la depunerea jurământului, iar de nouă ori a citit declaraţii politice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici