Niţă: Aş putea candida la funcţia de preşedinte, preşedinte CN sau secretar general al PSD

Vicepreşedintele PSD Constantin Niţă a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că ar putea candida, la Congres, la funcţia de preşedinte, la cea de preşedinte al Consiliului Naţional sau de secretar general al PSD, dacă va avea sprijinul filialelor PSD din Transilvania.

29 afișări
Imaginea articolului Niţă: Aş putea candida la funcţia de preşedinte, preşedinte CN sau secretar general al PSD

Niţă: Aş putea candida la funcţia de preşedinte, preşedinte CN sau secretar general al PSD (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Am văzut, ieri (marţi, n.r.), la televizor, că cineva m-a băgat acolo, într-o echipă, în care eu aş dori funcţia de preşedinte al CN. Eu nu mi-am exprimat niciodată dorinţa asta. Eu sunt vicepreşedinte al PSD, îmi place să mă ocup de problemele economice, mi-aş dori să îmi păstrez această funcţie dacă Congresul va dori aşa", a precizat Nică.

El a arătat că, în acelaşi timp, dacă sunt "unii" din partid care îl pun într-o funcţie mai înaltă decât cea de vicepreşedinte, atunci s-ar putea gândi să candideze la o astfel de funcţie.

"În acelaşi timp, dacă tot sunt unii - că informaţiile astea sunt din partid, presupun - care mă pun într-o funcţie mai înaltă, s-ar putea să mă gândesc la o asemenea funcţie. Şi nu văd de ce nu aş avea aceleaşi condiţii şi aceleaşi pretenţii ca şi alţii care doresc aceste funcţii. Dimpotrivă", a adăugat Niţă.

El a arătat că, în consecinţă, dacă va avea sprijinul filialelor din Transilvania, s-ar putea gândi să candideze la o funcţie ierarhic superioară celei de vicepreşedinte.

"Prin urmare, dacă voi avea sprijinul organizaţiilor din Transilvania, aş putea să mă gândesc să candidez şi la altă funcţie de conducere. Nu m-am gândit până acum, dar văd că unii mă pun, nu ştiu pe ce bază, pentru că eu nu am discutat niciodată cu nimeni dorinţele mele. Nu-mi doresc funcţia asta (de preşedinte al CN, n.r.). Dar dacă unii vor să mă împingă spre treaba asta, atunci s-ar putea să îmi doresc o funcţie în partid, mai mare decât vicepreşedinte. Nu ştiu care este deocamdată. Dar s-ar putea să mă gândesc", a spus Niţă.

Solicitat să spună explicit la ce funcţie ar putea candida, în afara celei de vicepreşedinte, pe care o deţine şi în prezent, Niţă a spus: "Poate secretar general. Poate preşedinte executiv sau preşedintele PSD, care e problema? Îndeplinesc toate condiţiile ca să candidez la una dintre aceste funcţii de conducere, dacă am sprijinul filialelor din Transilvania".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici