Norica Nicolai: PDL este expresia cea mai pură a oportunismului românesc

Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a declarat, duminică, la conferinţa judeţeană de alegeri a PNL Bistriţa-Năsăud, că PDL este "expresia cea mai pură a oportunismului românesc".

24 afișări
Imaginea articolului Norica Nicolai: PDL este expresia cea mai pură a oportunismului românesc

Norica Nicolai: PDL este expresia cea mai pură a oportunismului românesc (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Noi niciodată nu ne-am umilit sau înjurat adversarii politici. Cred că e un semn bun ce a spus Ioan Oltean (vicepreşedinte PDL - n.r) aici fiindcă dincolo de Traian Băsescu sunt mulţi lideri care înţeleg că nu există cu adevărat un PDL şi lucrul acesta noi trebuie să-l salutăm fiindcă ei (PDL - n.r) sunt expresia cea mai pură a oportunismului românesc şi, din păcate, acest oportunism conduce într-o perioadă foarte dificilă pentru România. Acest partid a ratat şansa să transforme criza pe care o traversăm într-o oportunitate pentru că ceea ce leagă discursul politic şi ceea ce se întâmplă în economie este lipsa de moral. Nu poţi avea un discurs politic coerent dacă nu ai o minimă morală. Criza economică este, în opinia mea, una de sistem, a instituţiilor şi care are principala cauză una morală", a spus Nicolai.

Vicepreşedintele PNL a afirmat că, în opinia sa, pentru PNL este "o şansă istorică de a se consolida într-o lume în care binele o duce rău, în care trebuie să răspundă la o reacţie de tip comunist, aceea a luptei de clasă care este forma de management politic a PDL care nu poate depăşi o condiţie intelectuală pe care nu a avut-o niciodată".

"PNL trebuie să facă asta învăţând din propria lui istorie, să nu mai repete greşelile pe care le-a făcut şi eu cred că cel mai important lucru care ni se întâmplă este că ne-am regăsit demnitatea, suntem pentru prima oară în istoria noastră decişi să mergem într-o bătălie politică prin noi înşine", a spus Norica Nicolai.

Vicepreşedintele PNL a spus că libertatea fiecăruia şi a familiei este mai importantă decât libertatea celor din jur, motiv pentru care şi în PNL, şi în alte partide, asistăm şi vom asista la ceea ce se cheamă "balcanismul politic al unei clase politice în formare".

"Am avut şi vom avea în continuare colegi care nu se vor mai regăsi în PNL, care au fost trădaţi în aspiraţiile lor, dar nu e decât o formă de a spune că se tem pentru afacerile, libertatea lor, binele grupului din care fac parte. Când vom avea curajul să spunem că, indiferent de constrângeri, vom merge mai departe, sper că şi prin nişte valori autentic democratice, atunci vom ispăşi acest blestem autentic românesc al oportunismului şi fariseismului de care ţara aceasta nu are nevoie, dar pentru care plăteşte şi în acest moment", a afirmat Nicolai.

La conferinţa judeţeană a PNL Bistriţa-Năsăud participă 369 din 470 de delegaţi din judeţ. Aceştia vor trebui să îşi aleagă liderul dintre deputatul Ioan Ţintean, lider interimar, şi Sorin Hangan, vicepreşedinte al organizaţiei municipale a PNL.

Din partea conducerii centrale a PNL participă, printre alţii, vicepreşedinţii Norica Nicolai şi Varujan Vosganian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici