Noua conducere a organizaţiei municipale PDL Constanţa, contestată de liderul organizaţiei judeţene

Noua conducere a organizaţiei municipale PDL Constanţa, aleasă sâmbătă, la şedinţa Consiliului de Coordonare Local, este contestată de către liderul organizaţiei judeţene a PDL, care susţine că alegerile nu s-au desfăşurat conform statutului.

111 afișări

Astfel, în cadrul şedinţei Consiliului de Coordonare Local a fost aleasă noua structură de conducere a organizaţiei municipale Constanţa a PDL. Preşedinte a devenit deputatul Maria Stavrositu, care a obţinut 499 de voturi, 24 au fost împotrivă, iar trei voturi au fost anulate.

De asemenea, cu acest prilej au fost stabiliţi şi cei doi vicepreşedinţi, ei fiind Maria Sorescu - 403 voturi şi Laurenţiu Mironescu - 397 de voturi. Fosta conducere a organizaţiei municipale a PDL Constanţa convocase Consiliul de Coordonare Local, pentru alegerea Biroului Permanent Local al organizaţiei municipale PDL Constanţa pentru data de 5 iunie.

Decizia respectivă fusese anulată în 3 iunie, în urma unei decizii a Biroului Permanent Local al PDL Constanţa. Hotărârea a fost adoptată cu 15 voturi valabil exprimate din 15 membri prezenţi, din totalul de 29 membri ai BPL Constanţa cu drept de vot.

Fostul preşedinte al organizaţiei municipale, Florian Constantin declarase, vineri, într-o conferinţă de presă, că decizia luată de cei 15 membri ai BPL nu are nicio valoare, întrucât Biroul Permanent Local respectiv nu ar fi fost întrunit legal.

"Nu este vorba de Biroul Permanent Local, a fost o vorba de o întâlnire, noi, ceilalţi membri din BPL nici măcar nu am ştiut, nici măcar nu ne-au informat", a declarat Florian Constantin.

La rândul său, noul preşedinte al organizaţiei municipale, deputatul Maria Stavrositu, susţine că alegerile de sâmbătă s-au desfăşurat conform statutului.

Liderul organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, senatorul Mircea Banias, nu recunoaşte însă aceste alegeri.

"Am pregătit o contestaţie pe care am să o depun la Biroul Permanent Naţional, luni dimineaţă. Şedinţa s-a făcut cu încălcarea multor articole ale statutului şi ale regulamentului de organizare. Am să cer să se anuleze această şedinţă, iar Biroul Permanent Naţional să stabilească un calendar de alegeri la municipiu şi la judeţ", a afirmat Mircea Banias.

De asemenea, el va solicita BPN şi excluderea din partid a lui Florian Constantin, organizatorul acestui Consiliu de Coordonare Local.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici