Noul Cod Silvic a fost aprobat de Parlament cu unanimitate de voturi

Ministerul Mediului a anunţat că noul Cod Silvic, care prevede, printre altele, că furtul de arbori intră sub incidenţa penală indiferent de prejudiciu, a fost adoptat de Parlament şi va intra în vigoare imediat după promulgare.

1260 afișări
Imaginea articolului Noul Cod Silvic a fost aprobat de Parlament cu unanimitate de voturi

Noul Cod Silvic a fost aprobat de Parlament cu unanimitate de voturi

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, proiectul de lege pentru modificarea Codului Silvic a fost aprobat, miercuri, de Camera Deputaţilor, cu unanimitate de voturi. Actul normativ va intra în vigoare după promulgare.

„Astăzi am câştigat o luptă extrem de importantă pentru pădurile României. În urmă cu foarte puţin timp, Parlamentul a aprobat proiectul de lege de modificare a Codului Silvic. În ultimele săptămâni am solicitat, în mod repetat, colegilor mei din Parlament, să supună la vot în regim de urgenţă această lege, care face trecerea de la un Cod Silvic permisiv cu infractorii, la unul în care nimeni nu mai stă la discuţii cu aceştia. Mă bucur că mesajul nostru a avut rezonanţă şi că parlamentarii au înţeles că protejarea pădurilor este o prioritate dincolo de interese şi calcule politice”, a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Amendamentele din noul Cod Silvic preved, printre altele, că furtul de arbori va intra direct sub incidenţă penală, indiferent de prejudiciu, că tirurile sau camioanele cu care sunt transportaţi arborii tăiaţi ilegal vor putea fi confiscate, că tăierile la ras vor fi interzise în rezervaţiile naturale sau că avizul de transport va deveni obligatoriu şi pentru: rumeguş, biomasă, coaja arborilor şi orice rest de lemn.

Conform comunicatului, Ministerul va continua să implementeze măsuri pentru protecţia pădurilor şi stoparea tăierilor ilegale: implementarea noului SUMAL, achiziţia sistemului de monitorizare cu hărţi satelitare, demararea studiului ştiinţific pentru identificarea şi punerea sub protecţie a 40.000 de ha de păduri virgine şi întărirea capacităţii gărzilor forestiere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici