Noul ministru al Sportului este acelaşi cu cel vechi

Eduard Novak, fostul Ministru al Tineretului şi Sportului, a fost investit joi, odată cu întregul guvern, în noua postură de Ministru al Sportului. În comisia de avizare din Parlament, acesta a vorbit din nou despre Strategia Naţională pentru Sport, principalul său obiectiv pe termen scurt.

240 afișări
Imaginea articolului Noul ministru al Sportului este acelaşi cu cel vechi

Noul ministru al Sportului este acelaşi cu cel vechi

Eduard Novak a comentat pe pagina sa de facebook investitura de joi:

„Pentru prima dată după mulţi ani, s-a vorbit astăzi, în acest cadru solemn, despre sport şi despre susţinerea lui. Sunt onorat să fac parte dintr-un executiv care a înţeles nu doar importanţa sportului, ci şi pe cea a echipei, care a găsit înţelepciunea de a trece peste diferenţe şi de a se regrupa în jurul obiectivelor comune. Acestea sunt determinate de interesul cetăţenilor acestei ţări, iar programul de guvernare este construit şi el în jurul aceluiaşi pilon.”

Novak şi-a exprimat speranţa „că vom reuşi să onorăm încrederea care ni s-a acordat şi le doresc succes tuturor colegilor mei în realizarea proiectelor pe care şi le-au asumat!”

El a detaliat, de asemenea, perspectiva sa asupra reformării sportului românesc:

„Planurile mele de reformare a sportului românesc, de abordare strategică a dezvoltării lui, de reintegrare în elita sportului mondial, sunt rezultatul experienţei ca sportiv de performanţă, preşedinte de federaţie şi de echipă continentală de ciclism, membru al unor reputate organisme internaţionale de profil. ”

Novak susţine că cunoaşte realităţile româneşti, pentru că vine chiar din mijlocul lor: „Cunosc nivelul la care se face sport în alte ţări, am studiat multe modele de succes în strategiile altor state, care au reuşit să revină printre cei mai buni.”

Explicând care sunt următorii paşi pe care îi va face în fruntea ministerului, Novak a mai spus: Vor urma multe runde de consultări interne cu stakeholderii principali din sport şi sunt sigur că rezultatul cu care vom veni în primăvară va fi un real restart. Strategia Naţională pentru Sport va da direcţia şi reperele de performanţă care ne vor conduce pas cu pas către obiectivele pe care ni le-am propus.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici