Nu oricine va putea candida la funcţia de preşedinte al PSD. Măsura pe care o va lua Consiliul Naţional al partidului înainte de Congres

Consiliului Naţional al PSD i se va delega autoritatea pentru a analiza CV-urile potenţialilor candidaţi ai partidului pentru alegerile locale din anul 2020, relatează surse din partid, pentru MEDIAFAX. Consiliul Naţional va putea aduce propuneri de candidaţi în faţa conducerii, relatează sursele.

1110 afișări
Imaginea articolului Nu oricine va putea candida la funcţia de preşedinte al PSD. Măsura pe care o va lua Consiliul Naţional al partidului înainte de Congres

Nu oricine va putea candida la funcţia de preşedinte al PSD. Măsura pe care o va lua Consiliul Naţional al partidului înainte de Congres

Consiliul Naţional al Partidului Social Democrat va avea abilitatea de a verifica CV-urile candidaţilor social-democraţi la alegerile locale din 2020, relatează surse din interiorul PSD, pentru MEDIAFAX.

Potrivit aceloraşi surse, Consiliul Naţional va primi mai multă autoritate şi va putea trimite propuneri de candidaţi conducerii centrale, chiar şi din afara partidului.

Cinsiliul Naţional al PSD este organul de conducere al partidului în intervalul dintre două Congrese şi se întruneşte anual, de regulă în luna octombrie şi, în mod extraordinar, la convocarea Comitetului Executiv Naţional.

Printre atribuţiile Consiliului Naţional se numără alegerea şi revocarea preşedintelui Consiliului, validarea componenţei CEx şi a Biroului Politic Naţional, precum şi aprobarea alianţelor politice cu alte partide sau fuziunea cu acestea.

"Consiliul stabileşte strategia de organizare a campaniilor electorale prezidenţiale, parlamentare, europarlamentare şi locale, validează activitatea şi hotărârile Comitetului Executiv Naţional, soluţionează contestaţiile formulate împotriva hotărârilor de sancţionare adoptate de Comitetul Executiv Naţional, aprobă bugetul anual de venituri şi cheltuieli al partidului şi hotărăşte asupra execuţiei acestuia", se arată în statutul PSD.

Totodată, Consiliul Naţional îndeplineşte orice alte atribuţii stabilite prin hotărârile Congresului sau care reies din prevederile prezentului Statut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici