Numărul maxim de posturi în MAE scade cu 440

Numărul maxim de posturi din MAE a scăzut cu 440, dintre care 69 de posturi au fost reduse din Centrală, iar 371 din serviciul exterior, potrivit modificărilor aduse Hotărârii de Guvern 100/2004 şi publicate în Monitorul Oficial.

21 afișări
Imaginea articolului Numărul maxim de posturi în MAE scade cu 440

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafa Foto)

Potrivit modificărilor aduse articolului 9, alineatul 3, "numărul maxim de posturi în MAE este de 2059, exclusiv demnitarii şi cabinetul ministrului, dintre care 742 în Centrala MAE, exclusiv demnitarii şi cabinetul ministrului". Anterior modificării, articolul 9, alineatul 3 prevedea că "numărul maxim de posturi în MAE este de 2.499, exclusiv demnitarii şi cabinetul ministrului, din care 811 în Centrala MAE, exclusiv demnitarii şi cabinetul ministrului". Aşadar, numărul maxim de posturi în MAE se reduce cu 440, dintre care 69 în Centrală.

De asemenea, este modificat articolul 12 din Hotărârea de Guvern, astfel încât numărul maxim de posturi pentru serviciul exterior este redus cu 371, de la 1688 la 1317.

Modificările prevăd de asemenea reducerea numărului de portofolii de secretari de stat la trei. Astfel, potrivit modificărilor aduse articolului 5(1), "ministrul afacerilor externe este ajutat în activitatea sa de trei secretari de stat, de Agentul guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi de comisarul general pentru expoziţii mondiale, numiţi în condiţiile legii".

Actul normativ mai prevede că încadrarea în numărul maxim de posturi prevăzut, precum şi încetarea raporturilor de muncă în cazul personalului Ministerului Afacerilor Externe, ca urmare a reorganizării prin reducerea numărului de posturi se realizează în termenele şi conform procedurii reglementate de dispoziţiile legale în vigoare.

Ministrul Teodor Baconschi declara, într-o conferinţă de presă din 9 iulie, că numărul secretarilor de stat va fi redus la trei. Astfel, unul dintre portofoliile secretarilor de stat va fi dedicat afacerilor europene. Un altul se va numi, potrivit lui Baconschi, afaceri globale şi va include organizaţiile internaţionale şi "bilateralul non-european". Al treilea portofoliu va fi dedicat dezvoltării relaţiilor interinstituţionale şi relaţiilor cu Parlamentul. "Zeci de ore lunar sunt petrecute de către reprezentanţii ministerului în comisiile parlamentare de politică externă unde dialogul este foarte susţinut", a explicat atunci ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici