O nouă rundă de întâlniri la Cotroceni. Orban va participa alături de miniştrii Transporturilor, Economiei şi Muncii

Premierul Ludovic Orban are, miercuri, a doua rundă de întâlniri din această săptămână cu preşedintele Klaus Iohannis, el urmând a fi însoţit de miniştrii Transporturilor, Economiei şi Muncii, Lucian Bode, Virgil Popescu şi Violeta Alexandru.

792 afișări
Imaginea articolului O nouă rundă de întâlniri la Cotroceni. Orban va participa alături de miniştrii Transporturilor, Economiei şi Muncii

O nouă rundă de întâlnire la Cotroceni

Premierul Ludovic Orban are programate, miercuri, trei întâlniri cu şeful statului, Klaus Iohannis. Întrevederile vor fi separate, cu câte un ministru.

Astfel, de la ora 11.00, Orban va fi la Cotroceni alături de ministrul transporturilor, infrastructurii şi comunicaţiilor, Lucian Bode, de la ora 12.00 va fi însoţit de ministrul economiei, energiei şi mediului de afaceri, Virgil Popescu, iar de la ora 12.30 are programatăîntrevedere alături de ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Orban a avut şi marţi o întrevedere cu Klaus Iohannis, fiind însoţit de vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul fondurilor europene, Marcel Boloş.

La întâlnirea premierului Ludovic Orban cu preşedintele Klaus Iohannis, marţi la Cotroceni, principalul subiect al discuţiei fiind legat de arhitectura instituţională, în vederea unui memorandum pregătitor pentru atragerea fondurilor europene, au declarat surse guvernamentale, pentru MEDIAFAX.

Memorandumul va pregăti terenul pentru atragerea fondurilor europene în următorul exerciţiu financiar, au adăugat sursele citate.

La întâlnirea de marţi cu şeful statului am mai participat vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloş.

Klaus Iohannis are întâlniri succesive, pe tot parcursul zilei de miercuri cu premierul Ludovic Orban, la Palatul Cotroceni. Prima întrevedere este la ora 11.00 şi cu ministrul Transporturilor Lucian Bode, apoi la ora 12.00 cu ministrul Economiei Virgil Popescu. De la 12.30, Orban şi Iohannis vor discuta cu ministrul Muncii Violeta Alexandru, potrivit agendei oficiale a premierului.

Acelaşi subiect abordat marţi va discutat şi miercuri, conform surselor menţionate. Printre punctele discutate s-ar putea număra şi cel legat de proiectul pentru autostrada Sibiu-Piteşti.

„Guvernul Orban lucrează la un nou aviz de mediu şi apoi va fi demarat proiectul. Termenul până la care trebuie trimis avizul de mediu este până pe 23 februarie. Suntem în grafic”, au explicat sursele citate.

Referitor la autostrada Sibiu-Piteşti, ministrul Transporturilor Lucian Bode a declarat, luni, că oficialii Comisiei Europene vor primi clarificările privind proiectul în timpul solicitat, astfel încât cererea de finanţare să îşi urmeze parcursul normal, după ce guvernarea PSD a tratat cu dispreţ solicitările Comisiei.

Fostul ministru Răzvan Cuc anunţa, pe Facebook, că cei de la CE ar fi suspendat finanţarea pentru proiect şi ar fi cerut lămuriri privind unele aspecte de mediu, printre care unele legate de o specie de insectă care trăieşte în zonă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici