O organizaţie PSD se solidarizează cu disidenţii din partid: Excluderile lui Neacşu şi Ţuţuianu sunt abuzive şi aduc riscuri electorale

PSD Ialomiţa a adoptat o Rezoluţie în care solicită CExN să revoce hotărârea „abuzivă” de excludere a lui Marian Neacşu şi Adrian Ţuţuianu, filiala social-democrată spunând că nu va accepta un preşedinte numit de la centru şi că excluderile ar putea afecta partidul în alegeri.

1554 afișări
Imaginea articolului O organizaţie PSD se solidarizează cu disidenţii din partid: Excluderile lui Neacşu şi Ţuţuianu sunt abuzive şi aduc riscuri electorale

O organizaţie PSD se solidarizează cu disidenţii din PSD: Excluderile lui Neacşu şi Ţuţuianu sunt abuzive şi aduc riscuri electorale

Organizaţia judeţeană PSD Ialomiţa a transmis, pe Facebook, că în cadrul unei şedinţe de Comitet Executiv s-a acordat un „vot de încredere” pentru Marian Neacşu, preşedintele judeţean exclus din partid.

„De asemenea, a fost adoptată o Rezoluţie prin care parlamentarii, primarii, consilierii judeţeni, consilierii municipali şi preşedinţii organizaţiilor locale PSD din judeţul Ialomiţa îl susţin fără rezerve pe preşedintele PSD Ialomiţa, Marian Neacşu şi se solidarizează cu toţi colegii din organizaţia PSD Dâmboviţa”, anunţă filiala.

Rezoluţia conţine 12 puncte şi arată că excluderile lui Neacşu şi Ţuţuianu au fost „neîntemeiate şi abuzive”

„Subsemnaţii, membrii Comitetului Executiv lărgit al P.S.D. Ialomiţa: parlamentari, primari, consilieri judeţeni, consilieri municipali şi preşedinţi ai organizaţiilor locale P.S.D. din judeţul Ialomiţa, întruniţi astăzi, 7 noiembrie 2018, văzând hotărârile Comitetului Executiv Naţional al Partidului Social Democrat (C.Ex.) adoptate luni, 5 noiembrie, în spiritul valorilor fundamentale ale social-democraţiei, adoptăm şi semnăm prezenta rezoluţie: 1. Considerăm că hotărârile C.Ex. privind excluderea domnilor Marian Neacşu şi Adrian Ţuţuianu sunt neîntemeiate şi abuzive; 2. Avem încredere în deciziile domnului Marian Neacşu şi îl susţinem fără rezerve; 3. Poziţia pe care dumnealui a exprimat-o în Comitetul Executiv Naţional din 21 septembrie a exprimat poziţia întregii organizaţii care a fost consultată şi a aprobat-o”, se arată în document.

De asemenea, filiala judeţeană cere revocarea deciziei de excludere.

„Solicităm conducerii Partidului Social Democrat să dea dovadă de raţiune şi să revoce această hotărâre abuzivă de excludere a domnilor Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu, care nu face altceva decât să genereze dezechilibru intern şi riscuri politice pentru următorul an electoral. Această hotărâre eronată a C.Ex. a declanşat un sentiment de îngrijorare în rândul tuturor membrilor P.S.D., cu privire la libertatea de exprimare în cadrul partidului”, prevede Rezoluţia.

Comitetul Executiv PSD Ialomiţa mai afirmă sprijină „toate iniţiativele pe care domnii Marian Neacşu şi Adrian Ţuţuianu înţeleg să le întreprindă în continuare” şi se solidarizeză cu organizaţia PSD Dâmboviţa „în demersurile şi iniţiativele ce vor urma”.

„Aceste demersuri nu vor viza unitatea şi / sau stabilitatea partidului sau a Guvernului, ci doar repunerea lucrurilor în ordinea lor firească”, precizează social-democraţii ialomiţeni.

De asemenea, filiala anunţă că respinge numirea unui interimar de către conducerea centrală a PSD.

„6. Apreciem rigurozitatea şi disciplina în interiorul partidului când sunt impuse prin argumente şi nu prin forţă. Preşedintele P.S.D. Ialomiţa, 2 Marian Neacşu, susţine pluralismul ideilor şi crede în forţa argumentelor, nu în argumentele forţei. 7. Semnăm, alături de Marian Neacşu şi Adrian Ţuţuianu, contestaţia care va fi adresată Comisiei Naţionale de Etică, Integritate şi Arbitraj şi Congresului P.S.D. şi solicităm analizarea cu celeritate şi în condiţii de imparţialitate a situaţiei de drept şi de fapt; 8. Considerăm că domnul Marian Neacşu este preşedintele ales legitim al P.S.D. Ialomiţa şi respingem o eventuală numire a altei persoane în această funcţie de către conducerea centrală a Partidului Social-Democrat. Organizaţia PSD Ialomiţa are maturitatea politică şi determinarea de a-şi alege singură conducerea, chiar şi interimară. Din acest motiv, nu vom participa la nicio acţiune politică convocată sau iniţiată de o conducere interimară a P.S.D. Ialomiţa, care ar putea fi impusă abuziv de C.Ex. Naţional, fără consultarea prealabilă a organizaţiei”, potrivit deciziei PSD Ialomiţa.

În finalul Rezoluţiei se arată că excluderile afectează „echilibrul şi liniştea” din partid.

„9. Respingem excluderea din partid pentru exprimarea de opinii, cu atât mai mult cu cât opiniile exprimate şi susţinute de domnul Marian Neacşu şi de colegii care au semnat scrisoarea prezentată în Comitetul Executiv Naţional din 21 septembrie sunt expresia transpunerii în fapte a Programului Politic al PSD şi a Programului de Guvernare.
10.Considerăm că performanţa politică şi electorală sunt cele mai importante criterii pe care se bazează evaluarea unui lider politic şi a organizaţiei pe care o conduce. De asemenea, apreciem calitatea umană a liderului nostru Marian Neacşu, echilibrul şi competenţa acestuia, spiritul neconflictual şi constructiv de care a dat dovadă totdeauna.
11. Astfel de decizii afectează echilibrul şi liniştea din interiorul Partidului Social-Democrat. Deciziile în interiorul P.S.D. trebuie adoptate cu calm, cu raţiune şi în interesul partidului, nu pentru interese individuale ale unei persoane. 12.Subliniem că Marian Neacşu, preşedintele PSD Ialomiţa, nu este doar un lider apreciat în organizaţia judeţeană, ci este unul dintre acei lideri care au pus umărul şi care au dus Partidul Social-Democrat unde este acum, adică la guvernare”, a mai decis organizaţia judeţeană PSD.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat, luni, pentru excluderea din partid a vicepreşedintelui Adrian Ţuţuianu, lider al PSD Dâmboviţa, şi pentru excluderea secretarului general Marian Neacşu, lider al PSD Ialomiţa

CExN a numit-o interimar la şefia PSD Dâmboviţa pe ministrul Rovana Plumb, în timp ce pentru şefia PSD Ialomiţa nu a fost numită o conducere interimară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici