O sesiune extraordinară a Camerei ar putea fi convocată după 25 august

Conducerea Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, că o sesiune extraordinară pentru avizele asupra solicitării DNA de începere a urmăririi penale a deputaţilor Adrian Năstase şi Miron Mitrea, ar putea fi convocată după 25 august, inclusiv pe tema legii Curţii de Conturi.

15 afișări
Imaginea articolului O sesiune extraordinară a Camerei ar putea fi convocată după 25 august

O sesiune extraordinară a Camerei ar putea fi convocată după 25 august (Imagine: Mediafax Foto)

"Pe ordinea de zi am avut convocarea unei sesiuni extraordinare. S-a supus la vot, şase dintre membrii Biroului Permanent votând împotrivă, trei abţinându-se, în timp ce unul a votat pentru. Deci nu se convoacă sesiune extraordinară la Camera Deputaţilor", a declarat secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, Ioan Munteanu.

Totuşi, el nu a exclus posibilitatea ca avizele pentru începerea urmăririi penale a deputaţilor Adrian Năstase şi Miron Mitrea să fie votate în sesiunea extraordinară care urmează să fie convocată după data de 25 august, când va fi dezbătută reexaminarea, la cererea preşedintelui Traian Băsescu, a Legii pentru organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi.

"Este posibil ca atunci să fie inclus acest punct pe ordinea de zi. Eu nu am cum să ştiu acest lucru", a mai spus Munteanu.

Comisia de buget-finanţe din Camera Deputaţilor are termen pentru elaborarea raportului până în 25 august, după care va fi convocată o sesiune extraordinară pentru dezbaterea cererii de reexaminare a şefului statului.

Preşedintele Traian Băsescu le-a trimis o scrisoare lui Bogdan Olteanu şi Nicolae Văcăroiu, în care le-a cerut să convoace Parlamentul în sesiune extraordinară pentru reexaminarea Legii Curţii de Conturi şi pentru votul la cererile de urmărire penală a unor parlamentari foşti miniştri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici