Odobescu, discuţii cu ambasadoarea SUA despre priorităţile în cooperarea bilaterală

Ministrul Afacerilor Externe Luminiţa Odobescu a discutat luni cu ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Ann Kavalec, despre priorităţile în cooperarea bilaterală, în actualul context de securitate.

143 afișări
Imaginea articolului Odobescu, discuţii cu ambasadoarea SUA despre priorităţile în cooperarea bilaterală

Sursa foto: Ministerul Afacerilor Externe

Ministrul de externe român a apreciat progresele în consolidarea posturii de apărare şi descurajare în zona Mării Negre, cu sprijinul SUA şi NATO, şi a subiliniat precum şi necesitatea continuării actualelor eforturi, pe fondul menţinerii riscurilor de securitate, amplificate de atacurile cu drone ale Rusiei asupra porturilor ucrainene de la Dunăre.

De asemenea, Luminiţa Odobescu a arătat importanţa continuării sprijinului acordat Ucrainei.

„În ceea ce priveşte situaţia din Orientul Mijlociu, Luminiţa Odobescu a exprimat importanţa continuării cooperării strânse cu SUA şi partenerii regionali pentru eliberarea tuturor ostaticilor şi, respectiv, evacuarea cetăţenilor români din Fâşia Gaza. A reamintit poziţia principială a României referitoare la criza actuală, inclusiv în ceea ce priveşte necesitatea identificării de modalităţi de protejare a civililor din enclavă şi de asigurare a unui flux continuu de ajutoare umanitare”, transmite MAE, într-un comunicat.

Conform acestuia, ambele părţi au salutat intensificarea eforturilor vizând îndeplinirea condiţiilor pentru includerea României în Programul Visa Waiver.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici