Oficial al Parlamentului European: Schulz va veni în România şi va merge la Târgu Jiu cu premierul Ponta

Preşedintele PE, Martin Schulz, va veni săptămâna viitoare în România şi va merge şi în vizita la staţia de epurare din Târgu Jiu alături de premierul Victor Ponta pentru că nu consideră că este implicare în campania electorală, a declarat, pentru MEDIAFAX, un purtător de cuvânt al liderului PE.

453 afișări
Imaginea articolului Oficial al Parlamentului European: Schulz va veni în România şi va merge la Târgu Jiu cu premierul Ponta

Martin Schulz (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vă pot confirma că preşedintele Schulz va merge în deplasarea la staţia de epurare de la Târgu Jiu. Preşedintele Schulz nu consideră că deplasarea la Târgu Jiu este nepotrivită faţă de funcţia sa", a precizat Marcin Grajewski, purtător de cuvânt al liderului forului european.

Întrebat despre scrisoarea transmisă de Theodor Stolojan, liderul delegaţiei de europarlamentari PDL, în care acesta îşi exprima îngrijorarea că deplasarea la Târgu Jiu a liderului PE ar putea fi interpretată ca implicare deschisă în campania electorală, Grajewski a precizat că Schulz a discutat cu Stolojan şi s-au înţeles cu privire la acest lucru.

Potrivit purtătorului de cuvânt, Schulz a stabilit cu Stolojan ca în programul vizitei liderului PE la Bucureşti să fie introdusă şi o întrevedere cu membri ai conducerii PDL, care va avea loc miercuri, 31 octombrie.

Pe de altă parte, pe agenda vizitei lui Schulz la Bucureşti publicată pe site-ul PE nu apare nicio referire la deplasarea la Târgu Jiu programată pentru după-amiaza de marţi, 30 octombrie. "Această parte a programului a apărut ulterior şi de aceea nu este menţionată", a mai precizat Marcin Grajewski.

Potrivit programului de pe site-ul PE, Schulz va sosi marţi la Bucureşti, urmând să aibă o întrevedere cu premierul Ponta la sediul Guvernului, urmată de o conferinţă de presă. Miercuri, 31 octombrie, Schulz va avea de la ora 10.00 discursul în plenul reunit al Parlamentului României, întâlniri cu preşedintele Traian Băsescu, cu preşedintele Camerei Valeriu Zgonea, cu miniştrii de Externe şi Afaceri Europene Titus Corlăţean şi, respective, Leonard Orban, precum şi un discurs în aula Bibliotecii Central Universitare.

Liderul PDL Cristian Preda a susţinut vineri, pe blog, că preşedintele PE, Martin Schulz, căruia "nu i-a picat bine" scrisoarea europarlamentarului PDL Theodor Stolojan legată de implicarea în campania electorală de la Bucureşti, se gândeşte să anuleze vizita programată în România.

"Preşedintele PE, Martin Schulz, e mâhnit: scrisoarea trimisă ieri de T. Stolojan, care îi sugera să anuleze vizita electorală în colegiul lui Victor Ponta, nu i-a picat prea bine. M. Schulz susţine că nu vrea să meargă la Târgu Jiu. Vizita figura totuşi în invitaţia trimisă de către Preşedintele Camerei deputaţilor tuturor membrilor PPE în cursul zilei de miercuri", scrie Preda, într-o postare intitulată "Schulz se mai gândeşte".

"De supărare, Schulz ar vrea să anuleze vizita în România. Trebuie să precizez că, atunci când a candidat la preşedinţia PE, M. Schulz, care deţinuse până atunci şefia grupului socialist, a promis că nu va mai fi partizan şi că va reprezenta doar Parlamentul. A descinde în campania unui prim-ministru socialist nu seamănă deloc a atitudine neutră", mai afirmă Preda.

Preşedintele delegaţiei PDL şi UDMR în PPE, Theodor Stolojan, i-a adresat o scrisoare preşedintelui PE, Martin Schulz, în care arată îngrijorarea faţă de posibilitatea ca prezenţa oficialului UE la Târgu Jiu, în timpul vizitei în România, să fie interpretată ca implicare în campanie în favoarea USL.

Stolojan afirmă că apropiata vizită în România a lui Schulz este "un eveniment binevenit", care poate să contribuie la colaborarea dintre parlamentele European şi Român.

"Tocmai din acest motiv credem că atât înalta poziţie de preşedinte al Parlamentului European, cât şi vizita Dumneavoatră în România nu trebuie folosite că atu electoral, în pragul campaniei care începe pe 9 noiembrie. Pornind de la proiectul de agendă al vizitei Dvs. în România, suntem îngrijoraţi de posibilitatea ca prezenţa Dvs. la Târgul Jiu, adică în circumscripţia prim-ministrului Victor Ponta, să fie interpretată ca implicare deschisă în campania electorală şi ca efort în favoarea coaliţiei de guvernare USL. Suntem siguri că interesul lăudabil pe care îl manifestaţi faţă de staţia de epurare de la Târgul Jiu nu va pune în pericol atitudinea de neimplicare potrivită poziţiei de preşedinte al Parlamentului European", se arată în scrisoarea Delegaţiei PDL şi UDMR în grupul PPE din Parlamentul European.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici