Olguţa Vasilescu, despre pierderea alegerilor în Craiova: De vină au fost militanţii

De vină pentru pierderea alegerilor europarlamentare în Craiova, de către PSD, au fost militanţii care şi-au dus apropiaţii să voteze în alte localităţi, spune deputalul PSD Lia Olguţa Vasilescu. Aceasta a fost realeasă la conducerea PSD Craiova.

3838 afișări
Imaginea articolului Olguţa Vasilescu, despre pierderea alegerilor în Craiova: De vină au fost militanţii

Olguţa Vasilescu, despre pierderea alegerilor în Craiova: De vină au fost militanţii

Cu prilejul realegerii în funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD Craiova, sâmbătă, Lia Olguţa Vasilescu a declarat că PSD a pierdut la Craiova alegerile europarlamentare, după 7 ani de administraţie, şi a spus că de vină au fost militanţii care şi-au dus apropiaţii să voteze în alte localităţi.

„După 7 ani de administraţie PSD este prima dată când pierdem alegerile în municipiul Craiova. Dar aici vina ne aparţine nouă în exclusivitate. În primul rând, militanţilor de pe comune care sunteţi în această sală, care sunteţi giraţi de organizaţia municipală Craiova şi care pentru a îndeplini targetul electroral pe care l-aţi avut în alte localităţi decât Craiova aţi dus acolo rudele, prietenii, simpatizanţii partidului ca să voteze în alte localităţi. N-aţi procedat bine. Scorul judeţului ar fi fost acelaşi şi dacă ar fi votat prietenii dumneavoastră la Craiova şi dacă ar fi votat în localităţile unde sunteţi militanţi. Nu i-aţi ajutat nici pe primari, care la ora actauală nu ştiu exact care este scorul lor electoral, pentru că au fost foarte multe voturi venite din Craiova, dar mai grav decât orice am reuşit să pierdem Craiova la vot”, a spus Olguţa Vasilescu.

Preşedintele PSD Craiova a anunţat măsuri în acest sens, care vor începe cu evaluarea oamenilor din administraţia locală.

„Sigur că acest lucru nu se va mai întâmpla pe viitor dacă ne vom lua măsuri şi eu spun că vom lua măsuri în acest sens. Şi cred că este obligatoriu din partea noastră să ne aplecăm cu mai multă responsabilitate asupra evaluării unor oameni pe care noi i-am girat în administraţia locală. Cred că sunteţi cu toţii de acord cu mine. Nu mai putem pierde pe mâna noastră şi pe incapacitatea de a lua măsuri atunci când este cazul”, a spus Olguţa Vasilescu.

Aceasta a dat vina şi pe indicaţiile primite de la Bucureşti pentru campania electorală a alegerilor europarlamentare şi a anunţat că va schimba strategia: „Am primit indicaţii de la Bucureşti, am primit indicaţii şi de la alţi oameni, să aplicăm aceeaşi strategie perimată pe care noi am inventat-o acum mulţi ani, pe care au început să o preia toţi de la noi şi să o aplice şi cred că era momentul să ieşim cu altceva în faţă. Dar ne asumăm şi acest lucru că a trebuit să mergem pe modul de organizare al partidului de la nivel naţional”.

Deputatul PSD a adîugat că nu ar mai fi candidat la şefia organizaţiei locale, dar a constatat că nu este momentul să se retragă acum: „Vreau să vă spun că aş fi vrut să nu mai candidez azi şi nu din cauza a ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă. Colegii apropiaţi ştiu că am spus de câteva luni de zile că nu vreau să mai candidez pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale, însă nu cred că este momentul să mă retrag acum. N-aş vrea ca dezbinarea care există în administraţia locală şi în multe părţi din acest oraş să se repete şi la nivelul organizaţiei municipale. Vin în faţa noastră bătălii pe care ştiu că putem să le câştigăm”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici