Olguţa Vasilescu: Extremiştii maghiari se pregătesc să emită o monedă, SIC, pentru Ţinutul Secuiesc

Senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Craiova, că "extremiştii maghiari se pregătesc să emită o monedă, denumită SIC, care să ruleze strict în Ţinutul Secuiesc, ea criticând Guvernul Boc pentru că nu a luat atitudine.

471 afișări
Imaginea articolului Olguţa Vasilescu: Extremiştii maghiari se pregătesc să emită o monedă, SIC, pentru Ţinutul Secuiesc

Olguţa Vasilescu: Extremiştii maghiari se pregătesc să emită o monedă, SIC, pentru Ţinutul Secuiesc

Potrivit senatorului PSD Lia Olguţa Vasilescu, în judeţele Harghita, Covasna şi Mureş "oficialii maghiari au început să recunoască faptul că au în vedere înfiinţarea unei bănci care ar urma să se numească Siculorum Bes-Bank, denumire care vine de la Ţinutul Secuiesc, şi care ar urma să emită un SIC".

Senatorul PSD susţine că mai întâi SIC-ul ar urma să fie folosit de către investitorii maghiari ca o filă cec, până la dezvoltarea băncii şi transformarea în monedă.

"Este un atac direct la adresa suveranităţii statului român, pentru că moneda naţională este unul dintre elementele de suveranitate ale unui stat, iar în momentul în care într-o zonă geografică apare o altă monedă decât leul românesc este foarte clar că acolo statul român îşi pierde din suveranitate", a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Senatorul PSD consideră că premierul Emil Boc trebuia să ia atiudine, însă acesta "acceptă postura de preş".

"Poate premierul Emil Boc nu a fost informat, dar îmi este greu să cred că serviciile secrete nu au aflat despre această chestiune şi au aflat jurnaliştii din zonă înainte, care m-au şi anunţat pe mine şi am dat mai departe drumul la acest subiect (…) Atrag atenţia asupra unui fapt foarte grav: domnul Boc acceptă postura de preş şi nu are niciun fel de reacţie, aşteptând probabil să se întâmple acest eveniment ca să nu mai poată face nimic", a mai spus senatorul PSD.

Ea a mai susţinut că primarul localităţii Tuşnad a lansat pentru sâmbătă, 27 august, 3.000 de invitaţii pentru a pune bazele băncii Siculorum Bes-Bank.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici