Olguţa Vasilescu: Luni, depunem legea salarizării la Parlament; Până atunci, mă amuz văzând criticile

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat, vineri seară, că legea salarizării unitare va fi depusă, luni, la Parlament, după ce va fi semnată şi de senatori, afirmând că până atunci se “amuză” văzând “dezlănţuirea de forţe” împotriva acestei legi, pe care cei care o critică nu au văzut-o.

3319 afișări
Imaginea articolului Olguţa Vasilescu: Luni, depunem legea salarizării la Parlament; Până atunci, mă amuz văzând criticile

Olguţa Vasilescu: Luni, depunem legea salarizării la Parlament; Până atunci, mă amuz văzând criticile

“Luni, depunem legea la Parlament, după ce o semnează şi senatorii. Sunt convinsă ca această lege va fi FOARTE apreciată de cei care au salarii mici şi au fost nedreptăţiţi timp de 25 de ani, aşa cum sunt convinsă şi ca ea va fi aplicată. Sunt la fel de convinsă ca o vor aprecia şi cei cu salarii mari, care vor vedea ce creşteri au şi ei. Mai puţin bugetarii de lux. Puţini. Dacă vor comenta, poate ca toată lumea va fi interesată şi ce salarii au în plată. Dar ştiu ca nu o vor face. Nicio familie ocupaţionala nu va fi afectată, în ansamblu. Nici Justiţia, unde creşterile sunt semnificative”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, pe Facebook.

Lia Olguţa Vasilescu a afirmat că se “amuză” văzând “dezlănţuirea de forţe” împotriva legii salarizării unitare.

“Până atunci, mă amuz văzând la TV câtă dezlănţuire de forţe s-a iscat împotriva unei legi pe care cei mai acerbi critici recunosc că nici măcar nu au văzut-o. (...) Azi, sindicatele din Ordinea Publică sunt revoltate ca primesc doar 5%, iar Apărarea 20 %, de la 1 iulie. Dar nu am auzit pe nimeni să se revolte că soldaţii, în anul de graţie 2017, au solda de 750 lei, deşi fac parte din aceeaşi familie ocupatională cu Ordinea Publica, iar Ordinea Publică mai primeşte de la 1 ianuarie 2018 încă 25%. La fel ca şi Armata, care abia atunci se apropie binişor de Ordinea Publică”, a spus ministrul Muncii.

Ministrul Muncii a criticat sindicaliştii care “nu apreciază creşteriile de salarii”.

“Astăzi, un lider de Confederaţie, care nu apreciază creşterile de salarii, deşi rostul lui pe funcţie e chiar acela de a se bate pentru asta, spunea senin: <<N-am citit-o, nu ştiu ce scrie acolo, dar sunt sigur ca e proastă legea. Şi trebuie sa fim atenţi şi la semnalele FMI>> Ce să mai comentezi la asta? Concluzia? Să demisioneze ministrul care are tupeu să majoreze salariile, că Ialomiţianu, când a tăiat 25%, a fost declarat "Omul anului" de reviste străine, a fost laudat de FMI, iar liderii de sindicat care azi arată cu degetul n-au piuit măcar”, a scris Olguţa Vasilescu, pe Facebook.

Olguţa Vasilescu a precizat că a fost sunată de lideri de sindicat care i-au cerut să nu retragă legea salarizării unitare şi le-a mulţumit acestora pe Facebook.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici