Olguţa Vasilescu: PDL vrea comasarea alegerilor de frică. USL le va câştiga chiar şi aşa

PDL vrea comasarea alegerilor de "frica votului popular", dar USL va câştiga scrutinul chiar şi în aceste condiţii, a declarat, sâmbătă, senatorul PSD Olguţa Vasilescu.

466 afișări
Imaginea articolului Olguţa Vasilescu: PDL vrea comasarea alegerilor de frică. USL le va câştiga chiar şi aşa

Olguţa Vasilescu: PDL vrea comasarea alegerilor de frică. USL le va câştiga chiar şi aşa (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"PDL vrea comasarea alegerilor de frica votului popular", a spus Vasilescu, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, adăugând că "pedeliştii nu doar că nu s-au întors la popor, ci acum fug de el ca dracul de tămâie".

Vasilescu a susţinut că acceptarea comasării alegerilor echivalează cu "suprimarea principiilor democratice" şi că, dacă PSD nu se va lupta pentru aceste principii, "mâine-poimâine, PDL propune organizarea de alegeri în 2013 sau în 2014, sau poate niciodată".

Proiectul MAI de comasare a alegerilor în 2012 menţine norma de reprezentare a parlamentarilor din legislaţia în vigoare, ceea ce înseamnă că numărul acestora nu va scădea, la locale populaţia luată în calcul fiind cea de la 1 ianuarie 2012, iar pentru generale, cea înregistrată la 31 octombrie 2011.

Potrivit acestui proiect, supus dezbaterii publice până în 12 decembrie, norma de reprezentare pentru alegerea Camerei Deputaţilor este de un deputat la 70.000 de locuitori. Proiectul propune ca norma de reprezentare pentru alegerea Senatului să fie de un senator la 160.000 de locuitori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici