Olguţa Vasilescu (PSD): Dacă PNL va solicita comisie pentru Mircea Băsescu, vom discuta şi noi

Senatorul PSD Olguţa Vasilescu a declarat, luni, că liderii partidului nu au discutat formarea unei eventuale comisii parlamentare care să ancheteze implicarea fratelui şefului statului în afaceri cu armament, dar o vor face, dacă PNL va formula o astfel de cerere.

24 afișări
Imaginea articolului Olguţa Vasilescu (PSD): Dacă PNL va solicita comisie pentru Mircea Băsescu, vom discuta şi noi

Mircea Băsescu (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Vasilescu a afirmat că PSD solicită organelor de abilitate "să facă lumină" în ceea ce priveşte implicarea fratelui preşedintelui într-o firmă "care se pare că face trafic de armament".

Întrebată dacă PSD va solicita formarea unei comisii parlamentare care să ancheteze implicarea fratelui preşedintelui în firma de echipamente militare, ea a răspuns: "Noi nu am solicita o comisie de anchetă în Parlament. Nu s-a pus problema asta, nu am luat o decizie în acest sens, deci este clar că nu va porni de la noi. Dar dacă o vor face colegii de la PNL, vom discuta acest lucru".

Fratele şefului statului, Mircea Băsescu a fost asociat cu fiica lui Aurel Cazacu, fost şef la Romarm, cu un fost general MApN, Sandu Ion Eftimie, care a deţinut postul de locţiitor al Departamentului Armamente din MApN până la începutul lui 2009, când s-a pensionat şi cu doi oameni de afaceri reprezentanţi ai unor firme cu specific militar, în firma Defense, Security and Intelligence CO - Desintco SRL.

Mircea Băsescu s-a retras din firmă la solicitarea fratelui său. De asemenea şi fiica lui Aurel Cazacu s-a retras, iar Cazacu a demisionat şi din funcţia de director deţinută în Ministerul Economiei. Şeful statului a susţinut, însă, că Mircea Băsescu a semnat documente pentru a face parte din acţionariatul altei firme decât Desintco.

Întrebat dacă se impune o comisie parlamentară de anchetă care să investigheze acest caz, preşedintele PNL Crin Antonescu a menţionat, duminică, într-o conferinţă de presă, că este o decizie care aparţine Comisiilor parlamentare de specialitate, adăugând însă că, în cazul în care există elementele necesare, se poate ajunge la formarea unei noi comisii de anchetă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici