Fratele preşedintelui Băsescu, jucător în industria de armament

Controversata lume a afacerilor cu armament şi tehnică militară a ajuns până la uşa familiei preşedintelui României, Traian Băsescu, riscând să-l aşeze pe şeful statului în cel mai grav conflict de interese de la preluarea mandatului, în decembrie 2004, informează ziarul Bursa.

87 afișări
Imaginea articolului Fratele preşedintelui Băsescu, jucător în industria de armament

Fratele preşedintelui Băsescu, jucător în industria de armament (Imagine:Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Ca preşedinte al României, Traian Băsescu este şi şeful Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, organism care aprobă, printre altele, şi programele de achiziţii cu armament şi tehnică militară ale Minis­terului Apărării Naţionale (MApN).

De două luni, fratele său, Mircea Băsescu, s-a asociat cu şefii industriei noastre de apărare, dar şi cu reprezentanţii unor mari companii americane din industria de armament şi tehnică militară, unde activează în prezent chiar foşti înalţi ofiţeri NATO şi US Army.

Afacerea fratelui preşedintelui României s-a înjghebat în iunie 2009, la doar o lună după ce CSAT a discutat despre înzestrarea armatei şi după ce Ministerul Apărării Naţionale a anunţat demararea licitaţiei pentru modernizarea celor două fregate britanice, parafată de Guvernul PSD în 2002 şi care ne-a costat deja peste 120 de milioane de lire sterline. Exact personajul cheie în această afacere a fregatelor, Aurel Cazacu, fostul şef al Romtehnica în acea perioadă, s-a asociat, în iunie, cu fratele preşedintelui Băsescu în firma Desintco.

Citeşte mai multe despre afacerile lui MIrcea Băsescu în industria de armament pe www.bursa.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici