Oltean: Aşa cum stau lucrurile în PNL, după Congres unii vor alege grupul independenţilor

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că, în opinia sa, după Congresul PNL vor apărea unii nemulţumiţi care vor alege cel mai probabil să adere la grupurile parlamentarilor independenţi din Senat sau din Camera Deputaţilor.

21 afișări
Imaginea articolului Oltean: Aşa cum stau lucrurile în PNL, după Congres unii vor alege grupul independenţilor

Oltean: Aşa cum stau lucrurile în PNL, după Congres unii vor alege grupul independenţilor (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Aşa cum stau lucrurile în PNL, cum sunt sunt grupările de interese în PNL, cu siguranţă, după Congres, vor exista persoane nemulţumite de ce se va întâmpla acolo şi probabil, nu e o certitudine, că unele dintre ele vor alege calea grupului de parlamentari independenţi din Senat sau din Camera Deputaţilor, dar câte vor fi sau cum vor fi, nu aş putea să mă pronunţ", a spus Ioan Oltean.

Oltean a adăugat că formaţiunea sa aşteaptă cu interes să vadă ce se va întâmpla la Congresul PNL.

"Noi aşteptăm cu interes desfăşurarea Congresului PNL. Am fost întotdeauna deschişi faţă de un parteneriat politic, la guvernare, cu PNL. Întotdeauna am apreciat că împreună putem să constituim o majoritate solidă care să ne permită să dezvoltăm o reformă profundă a instituţiilor statului. Vom vedea ce va ieşi şi, în funcţie de rezultatele care se vor contura acolo, va depinde şi modul în care noi vom colabora cu PNL", a spus Oltean.

Opt deputaţi PNL, printre care Ioan Timiş şi Mihai Banu, ameninţă cu demisia din partid, pretextul invocat fiind potenţiala victorie la Congres a lui Crin Antonescu, caz în care, potrivit celor care vor să plece, liderul formaţiunii şi-ar impune la conducere lista proprie de lideri.

Surse din PNL au declarat că mai mulţi deputaţi liberali sunt nemulţumiţi de modul în care Antonescu conduce şi intenţionează să conducă formaţiunea, mai ales în perspectiva guvernării. Potrivit surselor, aceştia portă negocieri intense cu foştii lor colegi plecaţi înainte de prezidenţiale la grupul Independneţilor, condus de Gabriel Oprea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici