Oltean: Desemnarea lui Vadim Tudor ca vicepreşedinte al Senatului a fost o greşeală

Preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Oltean, a declarat, vineri, că, în opinia sa, faptul că PDL i-a cedat lui Corneliu Vadim Tudor funcţia de vicepreşedinte al Senatului a fost o "greşeală", adăugând că formaţiunea sa nu are nici cea mai mică intenţie să colaboreze cu PRM.

24 afișări
Imaginea articolului Oltean: Desemnarea lui Vadim Tudor ca vicepreşedinte al Senatului a fost o greşeală

Oltean: Desemnarea lui Vadim Tudor ca vicepreşedinte al Senatului a fost o greşeală (Imagine: Mediafax Foto)

"Eu, personal, cred că a fost o greşeală că s-a făcut acest lucru (că PDL a cedat funcţia lui Corneliu Vadim Tudor –n.r). Pentru trei luni de zile, o lună şi jumătate cât mai lucrează Parlamentul, nu îţi foloseşte un vot în plus sau în minus în Biroul Permanent, este egal cu zero. O funcţie de preşedinte de comisie, chiar dacă este una foarte importantă este egală cu zero. Dacă ar fi fost o discuţie la nivelul partidului, eu, personal, nu aş fi acceptat această variantă", a declarat, vineri, Ioan Oltean.

Întrebat dacă preşedintele Traian Băsescu a fost informat în legătură cu intenţia PDL de a ceda funcţia liderului PRM, Oltean a declarat că este convins de faptul că şeful statului a aflat vestea din presă.

"Domnul preşedinte Băsescu, vă asigur la modul foarte serios, că nu a ştiut. A aflat din presă. Nici partidul nu a avut niciun fel de amestec", a spus Ioan Oltean.

Acesta a reamintit că hotărârea a fost luată la nivelul şefilor de grupuri parlamentare şi a adăugat că PDL nu are niciun protocol şi nicio intenţie de a colabora cu PRM.

"PDL nu are niciun protocol şi nicio intenţie de a colabora cu PRM, partid care l-a susţinut pe Bogdan Olteanu să ajungă preşedintele Camerei Deputaţilor. S-a făcut vreun caz la vremea respectivă? PC a făcut ofertă PRM de a fuziona prin absorbţie. A explodat vreo mămăligă la vremea respectivă? Niciuna. Îşi mai aduce cineva aminte datorită cui a avut Corneliu Vadim Tudor funcţia de vicepreşedinte al Senatului neîntrerupt din 2004? Datorită PSD care a încheiat un protocol cu PC pentru această funcţie care i-a fost dată lui Vadim de la începutul începuturilor", a adăugat Oltean.

Marţi, PDL a decis să cedeze PRM o funcţie de vicepreşedinte al Senatului, post care va să fi ocupat de Corneliu Vadim Tudor. În schimbul funcţiei de vicepreşedinte al Senatului, PDL primind de la PRM câte un post de secretar al Camerei Deputaţilor şi Senatului şi preşedinţia Comisiei economice a Senatului.

Preşedintele Traian Băsescu a precizat, marţi, că nu au existat niciun fel de contacte între el şi vreun lider politic sau vreun partid politic, inclusiv PDL, pe tema funcţiilor din Senat şi a făcut apel la partide să nu îl implice în "campania electorală prematură".
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici