Oltean: Focul de la Biserica Evanghelică din Bistriţa a fost "pus cu ştiinţa PSD"

Vicepreşedintele PDL deputatul Ioan Oltean a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că este convins de faptul că incediul de la Biserica Evanghelică din Bistriţa, din 2008, a fost provocat şi că "PSD nu a fost străin de acest lucru".

139 afișări
Imaginea articolului Oltean: Focul de la Biserica Evanghelică din Bistriţa a fost "pus cu ştiinţa PSD"

Oltean: Focul de la Biserica Evanghelică din Bistriţa a fost "pus cu ştiinţa PSD" (Imagine: Mediafax Foto)

Ioan Oltean a spus că a cerut Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud să facă verificări în acest sens, dar că rezultatele anchetei nu îl mulţumesc.

"De câte ori văd imaginea cu Biserica Evanghelică din Bistriţa arzând, de atâtea ori îmi amintesc că focul a fost pus în mod intenţionat şi că nici astăzi nu avem făptaşii identificaţi, dar să sperăm că nu e târziu să aflăm cine a pus focul şi a determinat să ajungă primar Ovidiu Creţu (PSD), într-un mod mai puţin democratic. Fac o acuzaţie pe care am mai făcut-o: că focul a fost pus şi Poliţia nu a făcut ce trebuia ca să identifice făptaşii. Am mai spus-o şi am să o spun mereu, mereu şi mereu", a spus Oltean.

Întrebat de un jurnalist dacă are probe în acest sens, Ioan Oltean a spus că se bazează pe "mirosul de poliţist în timpul liber".

"Rămân la convigerea mea că focul a fost pus şi că PSD nu a fost străin de acest lucru şi nimeni nu o să mă convingă că nu am dreptate. Am mirosul meu de poliţist în timpul liber. Vă asigur la modul foarte serios că ceva în mine îmi spune că focul a fost pus cu ştiinţa PSD. Sigur că ei o să sară până în tavan. Au mai sărit şi alţii şi au căzut la loc. Am cerut Poliţiei să îşi facă treaba, dar nu şi-a făcut-o în ce priveşte această chestiune. Mai este timp", a afirmat Oltean.

Acesta a adăugat că nu cere sancţionarea nimănui din IJP, dar mai adresează o rugăminte publică acestei instituţii "să mai aprofundeze această chestiune".

Şeful IJP Bistriţa-Năsăud spune că ancheta este finalizată şi îşi urmează calea legală

Contactat telefonic în legătură cu acest subiect, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, comisarul şef Ioan Sidor Bodescu, a declarat că ancheta a fost realizată de poliţiştii de la Serviciul Judiciar care au găsit vinovaţi de incediul produs la biserică nişte copii.

"Noi am finalizat ancheta, am trimis-o procurorului şi urmează calea legală. Eu, ca şef al Inspectoratului, nu am dreptul să intervin în ancheta făcută de colegii mei specializaţi. Eu le cer să ancheteze cazul şi să propună soluţia legală", a spus Ioan Sidor Bodescu.

PSD Bistriţa-Năsăud: Domnului Ioan Oltean i s-au aprins creierii de atâta putere

În replică la acuzaţiile deputatului PDL Ioan Oltean, filiala judeţeană a PSD a dat publicităţii un comunicat prin care îl acuză pe Oltean că "i s-au aprins creierii de la atâta putere".

"Credeam că mai păstrează un gram de responsabilitate la apusul carierei politice, însă, ca de fiecare dată, se pare că ne-am înşelat. Domnului Ioan Oltean i s-au aprins creierii de atâta putere (...) şi se apucă să facă declaraţii halucinante. Vrem, ca de fiecare dată, să vă dezamăgim, stimate domnule preşedinte, şi să vă spunem că numai o minte chiar bolnavă putea să incendieze Biserica Evanghelică din Bistriţa, iar nasul dumneavoastră se înşală amarnic: nu avem nimic de-a face cu acest act criminal, pe care la momentul producerii sale l-am dezavuat cu toată sinceritatea", se arată în comunicatul PSD Bistriţa-Năsăud.

Biserica Evanghelică din Bistriţa, monument din secolul al XIV-lea, a fost cuprinsă de un incendiu devastator în seara de 11 iunie 2008 după ce câţiva copii ai străzii s-au jucat cu focul. Pagubele cauzate de incediu au fost estimate la un milion de euro. Reabilitarea şi consolidarea clădirii va costa însă peste cinci milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici