Oltean: Impozitarea diferenţiată a pensiilor mari nu este o soluţie bună

Vicepreşedintele PDL, deputatul Ioan Oltean, a declarat, sâmbătă, după ce s-a încheiat pichetarea sediului PDL de la Bistriţa că, din moment ce Guvernul nu a îmbrăţişat ideea PSD de impozitarea diferenţiată a pensiilor mari, înseamnă că soluţia nu este bună.

19 afișări
Imaginea articolului Oltean: Impozitarea diferenţiată a pensiilor mari nu este o soluţie bună

Oltean: Impozitarea diferenţiată a pensiilor mari nu este o soluţie bună (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Ioan Oltean a făcut aceste declaraţii într-o conferinţă de presă după ce a discutat preţ de aproape o oră cu zeci de pensionari care i-au reproşat şi faptul că Guvernul nu acceptă şi alte soluţii în afară de diminuarea pensiilor şi salariilor.

"În această perioadă, soluţia oferită de Guvern este unică, deci nu pot să mai comentez alte soluţii din moment ce a subscris celei preconiozate de Guvern. Din moment ce Guvernul nu a adoptat impozitarea diferenţiată a pensiilor mari, înseamnă că soluţia nu e mai bună", a răspuns, Ioan Oltean, întrebării unui jurnalist care a vrut să ştie ce părere are despre soluţia de impozitare diferenţiată a pensiilor mari, propusă de Victor Ponta.

Ioan Oltean a spus că a preferat să discute cu oamenii care au venit să picheteze sediul PDL şi să îi asigure că toate doleanţele lor vor ajunge pe masa de lucru a Guvernului şi a preşedintelui Traian Bãsescu.

"I-am asigurat că Guvernul este interesat ca aceste măsuri să aibă caracter provizoriu şi ca, la 1 ianuarie 2011, mai ales cele care vizează diminuarea pensiilor să înceteze şi că Guvernul e de bună credinţă şi că, în nici într-un caz, nu doreşte să facă rău acestei ţări şi că măsurile pe care le va lua acum, Guvernul apreciază că sunt cele mai bune şi ajută mult ca această stare să fie depăşită", a spus Oltean.

El a adăugat că le înţelege oamenilor supărarea, este sufleteşte alături de ei, dar, în acelaşi timp, trebuie să fie solidar cu Guvernul şi să îşi asume toate riscurile care decurg din măsurile de austeritate.

"Mie nu mi-e teamă. Am preferat să discut cu oamenii în mijlocul străzii, cu argumentele unuia sau altuia, să vedem unde e adevărul. A fost un dialog corect şi responsabil", a spus Oltean.

Sediul PDL din Bistriţa a fost pichetat, sâmbătă, timp de o oră, de peste 100 de persoane - membri PSD, pensionari şi sindicalişti.

Deşi iniţial au anunţat că vor picheta şi biroul parlamentar al deputatului Ioan Nelu Botiş, aflat la câteva sute de metri distanţă de sediul PDL, protestatarii au rămas, în final, doar în faţa sediului PDL, atât Ioan Oltean, cât şi Ioan Nelu Botiş ieşind în stradă să discute ei.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, că, în situaţia în care nu sunt suficienţi bani la bugetul asigurărilor sociale, PSD propune să se facă o impozitare diferenţiată, pe perioada crizei, pentru pensiile mari.

"În măsura în care, într-o perioadă de criză, bugetul asigurărilor sociale nu-şi permite să suporte cuantumul unor pensii mai mari - pentru că nu toţi militarii, aviatorii, magistraţii sau poliţiştii au pensii mari - soluţia corectă constituţional, moral, faţă de aceşti oameni este o perioadă de impozitare diferenţiată. Cât timp ţine criza, printr-o impozitare diferenţiată, ies mai puţini bani pentru acele pensii, dar asta înseamnă să le respectăm demnitatea acestor oameni, cuvântul dat ca şi societate", a declarat Ponta.

Liderul PSD a explicat că majoritatea legilor prin care s-au mărit pensiile acestor categorii sociale au fost votate de Parlamentul din care făcea parte şi Emil Boc, iar toate celelalte au fost votate din Parlamentul din care a făcut parte PD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici