Oltean: Nici PSD, nici PNL nu doresc să intre la guvernare fiindcă nu e o bucurie să fii la guvernare

Vicepreşedintele PDL, deputatul Ioan Oltean, a declarat, sâmbătă, după ce s-a încheiat pichetarea sediului PDL de la Bistriţa că nici PSD, nici PNL nu vor căderea Guvernului fiindcă nu îşi doresc să intre la guvernare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

20 afișări
Imaginea articolului Oltean: Nici PSD, nici PNL nu doresc să intre la guvernare fiindcă nu e o bucurie să fii la guvernare

Oltean: Nici PSD, nici PNL nu doresc să intre la guvernare fiindcă nu e o bucurie să fii la guvernare (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"PSD nu doreşte căderea Guvenului. E comod şi frumos să fii în opoziţie. Uitaţi-vă cât de uşor te aduni, cât de uşor promiţi, e o viaţă comodă. Credeţi că vor să vină la guvernare? Au fost la guvernare şi ştiu ce înseamnă să guverneze, dar fiind în opoziţie, un partid lipsit totalmente de simţul realităţii (PSD-n.r) în acest moment îşi poate permite acest lucru. Nici PSD, nici PNL nu îşi doresc să intre la guvernare, fiindcă nu e o bucurie să fii la guvernare azi. Ghinionul a căzut pe PDL şi partidul şi-a pus în joc totul, ori reuşim, ori plecăm definitiv din viaţa politică. Aceasta este starea pe care ne-am asumat-o prin măsurile pe care le va lua Guvernul", a declarat Ioan Oltean.

Vicepreşedintele PDL a mai spus că România nu are nevoie în acest moment de tensiuni politice mai mari decât cele din prezent.

"Eu sper că o să o evităm o criză politică. Moţiunea va fi respinsă şi cu ajutorul PSD şi cu cu al PNL, şi, în primul rând cu al majorităţii parlamentare. Deţinem numărul de voturi pentru ca ea să fie respinsă. Contăm pe responsabilitatea unor parlamentari ai opoziţiei. Nu am discutat cu ei. Comunicăm mental", a declarat Ioan Oltean.

Liderul PDL a promis că, imediat după adoptatea măsurilor de austeritate, Guvernul va fi preocupat de luarea unor măsuri complementare la cele luate care să asigure "minima certitudine" că la 1 ianuarie 2011 lucrurile vor intra pe un făgaş normal.

"Guvernul se va preocupa de o remaniere şi de reducerea secretarilor de stat, a vicepreşedinţilor, restructurarea agenţiilor, stabilirea normelor de personal pentru ca la primării să nu mai fie sute şi mii de angajaţi, nici la primării, nici la prefecturi şi ministere. Sunt o mulţime de lucruri care trebuie făcute", a adăugat Ioan Oltean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici