Oltean: Oferta personajului politic Ion Iliescu pentru români este falimentară

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, susţine, comentând declaraţia preşedintelui de onoare al Ion Iliescu potrivit căreia autorităţile se grăbesc cu semnarea Tratatului european de guvernanţă fiscală, că oferta fostului şef al statului pentru prezentul şi viitorul românilor este "falimentară".

885 afișări
Imaginea articolului Oltean: Oferta personajului politic Ion Iliescu pentru români este falimentară

Oltean: Oferta personajului politic Ion Iliescu pentru români este falimentară (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Frica lui Ion Iliescu faţă de Tratatul de Guvernanţă Fiscală pe care ţara noastră s-a angajat să-l semneze pentru a garanta dezvoltarea economică, şi asupra căruia România este obligată să se pronunţe în două săptămâni, l-a făcut pe acesta să-i acuze pe preşedintele Băsescu şi pe liderii coaliţiei majoritare de «prea multă grabă». Uniunea Europeană nu a intrat în grevă. Se pregăteşte pentru semnarea Tratatului care doreşte să salveze ţările de criza economică. Liderii USL sunt în grevă. Ei aşteaptă vacanţa de vară", scrie Oltean într-un comunicat remis MEDIAFAX.

oltean susţine că "oferta personajului politic Ion Iliescu pentru prezentul şi viitorul românilor este simplă, dar falimentară: «staţi pasivi, nu schimbaţi nimic»".

"Un alt personaj, literar de această dată, promova aceeaşi mentalitate care, prin absurdul ei, a devenit antologică: «Să se revizuiască, primesc, dar să nu se schimbe nimic, ori, să nu se revizuiască, primesc, dar atunci să se schimbe pe ici, pe colo, şi anume în punctele esenţiale». Celebrul personaj literar, Farfuridi, provoacă şi acum râsete prin sălile de spectacol. Cunoscutul personaj politic, Ion Iliescu, nu mai provoacă nimic", se arată în comunicat.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a afirmat, miercuri, că autorităţile de la Bucureşti se grăbesc să semneze Tratatul european de guvernanţă fiscală fără să analizeze consecinţele asupra României.

Iliescu a afirmat că opoziţia nu se opune aderării României la Tratatul de guvernanţă fiscală, dar doreşte realizarea unor dezbateri care să analizeze consecinţele semnării actului european.

PSD a organizat, miercuri, la Palatul Parlamentului, o dezbatere despre "Tratatul privind stabilitatea, coordonarea şi convergenţa în Uniunea Europeana şi Monetară", ce urmează să fie semnat la Bruxelles, la 1-2 martie.

Tot miercuri, la Palatul Parlamentului, liderii coaliţiei au semnat un protocol privind ratificarea tratatului de guvernanţă în cadrul UE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici