Oltean: Ponta are calităţi care îl recomandă să rămână în opoziţie, Crin Antonescu e "Gică Contra"

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că preşedintele PSD, Victor Ponta, are calităţi care îl recomandă să rămână în continuare în opoziţie pentru un dialog foarte bun cu puterea, în timp ce liderul PNL, Crin Antonescu, este "Gică Contra".

304 afișări
Imaginea articolului Oltean: Ponta are calităţi care îl recomandă să rămână în opoziţie, Crin Antonescu e "Gică Contra"

Ioan Oltean (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax foto)

"Opoziţia, din nou, s-a dat în stambă. În loc să perceapă şi să intuiască în mod corect care sunt modalităţile constituţionale de a ajunge la putere şi să fie prezentă în Parlament pentru a participa la votul de învestitură şi a vota împotrivă, s-a mulţumit să facă politică în afara Parlamentului şi pe sticla televiziunilor. Nu pot decât să îl salut şi să îl felicit pe Victor Ponta. Am ajuns în această situaţie să îl felicit că a fost prezent în Parlament", a spus Ioan Oltean.

El a adăugat că l-ar fi felicitat "şi mai abitir" pe liderul PSD dacă cele două grupuri parlamentare ale PSD ar fi fost prezente în sală.

"Sigur, îl felicitam şi mai abitir dacă era prezent cu cele două grupuri parlamentare ale PSD, dar faptul că a avut iniţiativa de a fi prezent acolo, de a avea un discurs ponderat, echilibrat, un adevărat discurs de lider de opoziţie, este un mare pas înainte. Este o dovadă că Victor Ponta deţine calităţi care îl recomandă să rămână în opoziţie în continuare pentru a avea un dialog foarte bun cu puterea, un dialog constructiv. Este pentru prima dată când face o asemenea dovadă şi este de apreciat acest lucru", a afirmat Oltean.

Oltean a spus că în contrast cu Victor Ponta s-a situat Crin Antonescu pe care l-a numit "Gică Contra".

"În contrast cu Victor Ponta îl avem pe nemuritorul Crin Antonescu, care s-a dovedit şi de data aceasta totalmente neinspirat, menţinându-se pe aceeaşi linie critică, fiind acel «Gică Contra» pentru care nimic nu este bine în afară de ceea ce spune şi face el, într-un contrast izbitor cu ce a făcut Victor Ponta", a spus Ioan Oltean.

Secretarul general al PDL a adăugat că gestul lui Victor Ponta l-a nemulţumit pe cel care "coordonează, supervizează USL", pe Dan Voiculescu.

"Cel care coordonează, supervizează USL, domnul Voiculescu, de îndată i-a chemat la ordine şi s-a instalat din nou pacea de la Grivco unde Victor Ponta a fost urecheat pentru gestul lui absolut corect şi responsabil de a fi prezent în Parlament, de a arăta că există disponibilitatea lui şi a PSD de a dialoga cu Guvernul dacă sunt îndeplinite anumite condiţii, 15 puncte, absolut corect. Eu sper ca această pace de la Grivco să dureze până mâine şi mâine Victor Ponta să realizeze că este nevoie de PSD în Parlament, că este nevoie de un dialog între putere şi opoziţie şi de oameni care să tragă de mânecă Guvernul când greşeşte, dar nu în stradă, ci în Parlament", a spus Oltean.

El a afirmat că speră că opoziţia va reuşi să realizeze că la putere nu se ajunge prin "forţa străzii", ci prin "forţa politică manifestată în Parlament".

"PDL îşi manifestă întreaga disponibilitate de a avea un dialog corect, un dialog responsabil cu opoziţia", a spus Oltean.

Întrebat de jurnalişti de ce îl laudă atât pe Victor Ponta, Oltean a spus: "Victor Ponta a luat-o pe o cale greşită, este tânăr, este un om cu reale perspective, iar noi avem nevoie de o opoziţie constructivă şi, deocamdată, este singurul care poate să facă o astfel de opoziţie".

"Am văzut că dă semne serioase de revenire la un comportament absolut responsabil şi rezonabil şi a încuraja şi aprecia nu văd nimic rău. Întotdeauna copiii trebuie încurajaţi şi apreciaţi", a spus Oltean.

Întrebat care este calea greşită, Oltean a spus: "Calea greşită este că au părăsit Parlamentul şi încearcă să ajungă la putere folosind forţa străzii şi nu forţa Parlamentului".

"Noi nu am spus că doar PSD a greşit, şi PNL, dar iată că, dintre cei doi (lideri - n.r.), Victor Ponta dă semne că realizează că au făcut o mare greşeală. Nu ştiu cine l-a desemnat, dar dacă a fost desemnat de conducerea USL, cu atât mai bine, dar se pare că nu aceasta este realitatea după reacţia PNL", a spus Oltean.

Întrebat dacă el crede că după discursul lui Victor Ponta se va destrăma USL, Oltean a spus: "Nu, nu credem şi nici nu este dorinţa noastră să se destrame USL, nici nu avem interes să se destrame. Avem interes ca ei să fie prezenţi în Parlament şi să avem un dialog putere-opoziţie constructiv şi realmente în interesul poporului, aceasta e dorinţa noastră".

Liderul PSD, Victor Ponta, a susţinut, joi, în plen, un discurs amplu, care a durat aproximativ 40 de minute şi din care au lipsit accentele vehemente. Mai mult, Ponta a lăsat să se înţeleagă că opoziţia ar putea colabora politic cu viitorul premier.

Imediat după discursul lui Ponta, conducerea PNL a convocat o şedinţă ad-hoc pentru a discuta atitudinea PSD şi a preşedintelui formaţiunii social-democrate.

Ulterior, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a făcut un apel, în numele colegilor săi din conducerea partidului, la partenerii din USL, respectiv la PSD şi la PC, solicitându-le să nu uite nicio secundă cu cine se bat şi că lupta lor este împotriva regimului Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici