Oltean: Popa a fost o răsfăţată a partidului, i s-au oferit de toate. Va fi o străină unde merge

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, se declară dezamăgit de plecarea Mihaelei Popa, pe care o consideră o "răsfăţată" a partidului, un om căruia i s-au oferit de toate şi care nu avea motive să plece, avertizând că aceia care pleacă "vor fi întotdeauna nişte străini acolo unde merg".

344 afișări
Imaginea articolului Oltean: Popa a fost o răsfăţată a partidului, i s-au oferit de toate. Va fi o străină unde merge

Ioan Oltean (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Doamna Mihaela Popa a fost o răsfăţată a partidului, i s-au oferit de toate. A fost europarlamentar, preşedinte de organizaţie, senator, vicepreşedinte al partidului. Nu avea motive să plece din partid. Poate că unii care nu au fost băgaţi în seamă şi nu au primit ce a primit dânsa ar putea avea scuza că sunt decepţionaţi, dar dânsa a fost băgată în seamă. I s-au dat de toate", a declarat Ioan Oltean.

Secretarul general al PDL a spus că ştie motivele pentru care Mihaela Popa a ales să plece din PDL, dar nu vrea să le aducă în discuţie.

"Ştiu de ce a plecat, dar nu discut acest subiect. Cu toate acestea, mă surprinde decizia dânsei de a pleca din partid. O avertizez şi pe dânsa, şi pe alţii care pleacă în legătură cu faptul că acolo unde merg vor fi întotdeauna nişte străini", a spus Ioan Oltean.

Secretarul general al PDL a adăugat că formaţiunea nu ţine pe nimeni legat de ea.

"Noi nu ţinem pe nimeni legaţi de noi, dar unde vor merge cei care părăsesc partidul nu vor fi acasă, vor fi nişte străini", a subliniat Oltean.

Senatorul Mihaela Popa a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi alături de vicepreşedinţii PNL Sorin Frunzăverde şi Relu Fenechiu,
trece de la PDL la PNL.

Ea a spus că motivul plecării sale din PDL este legat de "lipsa exerciţiului democratic în partid", ea apreciind că în PDL "totul a fost într-o veşnică poziţie de drepţi".

În 2 aprilie, senatorul Mihaela Popa a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al PDL, declarându-se dezamăgită de afirmaţiile liderului PDL Emil Boc în cazul demisiei din partid a prim-vicepreşedintelui PDL Sorin Frunzăverde. De altfel, Mihaela Popa a susţinut, după ce Sorin Frunzăverde şi primarul din Slatina, Darius Vâlcov, au demisionat din PDL că liderul formaţiunii democrat-liberale, Emil Boc, ar trebui să-şi asume pierderile şi să-şi dea demisia de la conducerea partidului.

Mihaela Popa s-a înscris în PDL în 2006, iar în perioada decembrie 2007 - decembrie 2008 a fost deputat PDL în Parlamentul European. Ea a fost prim-vicepreşedinte al PDL Iaşi, iar în perioada mai 2010-septembrie 2011 a fost preşedinte interimar al PDL Iaşi. Mihaela Popa, care este profesor, la primul mandat de senator, este vicepreşedinte al Comisiei pentru Egalitatea de Şanse din Senat.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, referindu-se la trecerea senatorului Mihaela Popa la PNL, că "este bine că partidul se curăţă de oportunişti" şi că PDL va intra în alegeri cu "fibra lui autentică" şi le va câştiga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici