Video Olteanu: Blaga se vrea premier şi îl demotivează pe Stolojan

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, declară, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că, atunci când vorbeşte de "fuga lui Tăriceanu la Ilfov", Blaga "bate şaua să priceapă iapa", pentru că îşi doreşte foarte mult să fie şi premier şi încearcă să-l demotiveze pe Theodor Stolojan.

21 afișări

Olteanu crede că "nesportivitatea" lui Vasile Blaga, despre care spune că are "obiceiul de a se uita în sus la mâna stăpânului", constă în faptul că a fugit din sectorul 1 de unde locuieşte, pentru a-l "scoate" primarul Liviu Negoiţă senator în sectorul 3.

El a subliniat că nu îşi face griji pentru stabilitatea din PNL, menţionând că dintre cele trei mari formaţiuni politice, PNL este "partidul cel mai aşezat".

În ceea ce priveşte promulgarea Legii salarizării cadrelor didactice, Olteanu a susţinut că gestul preşedintelui Băsescu presupune "prăbuşirea mitului preşedintelui de dreapta" şi a evitat să menţioneze soluţia pe care o are în vedere Guvernul.

Despre viitoarea guvernare, Olteanu a spus că PNL vrea să guverneze cu UDMR, dar că următoarea "construcţie politică" va trebuie făcută în jurul unor idei mai degrabă, decât în jurul unor oameni. El susţine că negocierile pentru viitoarea coaliţie guvernamentală vor începe în ziua alegerilor, la ora 22,00.

Liderul liberal a negat existenţa unei înţelegeri cu PSD, menţionând că social-democraţii sunt principalul adversar al PNL prin soluţiile de stânga pe care le propun, dar şi că liberalii ignoră PDL, pentru că propun soluţii de mijloc pentru criza economică.

El a catalogat gestul liderilor PDL şi PSD de a lansa pronosticuri pentru alegeri ca fiind "aventuros" sau "un pariu fără raţiune" şi a refuzat să avanseze un scor pentru PNL, pe motiv că "sondajele de bucătărie" nu mai sunt reprezentative în uninominal.

Olteanu a spus că uninominalul îi "va cerne pe cei care se ocupă de politică la televizor, de cei care ştiu să-i reprezinte pe cetăţeni", adăugând că el a început munca de reprezentare a cetăţenilor din colegiul său încă de la intrarea în vigoare a legii.

Anunţând că nu este interesat de funcţiile de partid, candidatul PNL a adăugat că, în cazul unui eşec, se va întoarce la meseria sa de bază, avocatura, şi se va ocupa de familie.

Preşedintele Camerei afirmă că, la final de mandat, regretă lipsa unei majorităţi în Parlament, care a blocat adoptarea unor legi importante precum Legea interzicerii cianurilor în minerit, Legea interzicerii construcţiilor în parcuri sau Legea lustraţiei.

Prezentăm integral interviul acordat agenţiei MEDIAFAX de către Bogdan Olteanu:

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici