Olteanu: Dragnea să vină în faţa Parlamentului să explice motivele demisiei

Purtătorul de cuvânt al PNL, Bogdan Olteanu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că PNL cere de urgenţă Guvernului Boc să desemneze un ministru la Interne care să rămână pe funcţie, anunţând că liberalii vor cere audierea premierului Boc şi a ministrului demisonar de către comisiile de specialitate.

21 afișări
Imaginea articolului Olteanu: Dragnea să vină în faţa Parlamentului să explice motivele demisiei

Olteanu: Dragnea să vină în faţa Parlamentului să explice motivele demisiei

"Cerem de urgenţă cabinetului să desemneze un ministru care să rămână pe funcţie şi vom cere mâine în Parlament organizarea unei dezbateri pe această temă şi audierea primului ministru şi a ministrului de interne demisionar referitor la situaţia din Ministerul de Interne. Vom cere convocarea la comisii a lui Liviu Dragnea pentru a ne explica motivele demisiei sale", a susţinut Bogdan Olteanu, după ce Liviu Dragnea şi-a anunţat demisia de la conducerea MAI.

Liberalul a menţionat că PNL va cere explicaţii pentru "crimele de la Braşov pentru care se caută criminali inventaţi" şi pe scandalurile şi violenţele de pe străzi şi din şcoli".

"În şcoli sunt violenţe, PSD şi PDL schimbă miniştrii de Interne odată la trei săptămâni", a spus Olteanu.

Purtătorul de cuvânt al PNL a subliniat că cele două cauze care stau la baza dezordinii de pe străzi şi din şcoli sunt incapacitatea PSD de a numi un ministru serios, dar şi refuzul ministrului de Finanţe de a aloca banii necesari pentru asigurarea ordinei.

"Există două cauze majore ale dezordinii şi violenţelor de pe străzi din ultimele două luni: incapacitatea PSD de a oferi ministru serios şi coerent la MAI şi, doi, refuzul premeirului Boc şi a ministrului Pogea de a aloca sumele necesare pentru asigurarea ordinei pe străzi", a conchis Olteanu.

Ministrul de Interne, Liviu Dragnea, a anunţat, luni, că demisionează din funcţie - la zece zile de la numire - invocând fondurile insuficiente primite de MAI prin proiectul de buget pe 2009.

Citeşte şi

Geoană: Regret decizia lui Dragnea, am o lista scurtă pentru succesor

Gabriel Oprea: Motivele demisiei lui Dragnea, aceleaşi ca şi la demisia mea

Dragnea demisionează de la conducerea Ministerului de Interne

Dragnea a avut o discuţie cu Boc înainte de a-şi anunţa demisia - surse

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici