Olteanu: Legea de creştere a salariilor diplomaţilor va fi revotată

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, regretă că preşedintele Traian Băsescu a refuzat promulgarea creşterii salariilor diplomaţilor şi îi scrie ministrului de Externe, Adrian Cioroianu, pentru a-l asigura că Parlamentul va revota legea.

1 afișare
Imaginea articolului Olteanu: Legea de creştere a salariilor diplomaţilor va fi revotată

Olteanu: Legea de creştere a salariilor diplomaţilor va fi revotată

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, regretă gestul preşedintelui Traian Băsescu de a refuza promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 495/2004 privind salarizarea şi alte drepturi băneşti ale personalului din administraţia centrală a Ministerului Afacerilor Externe şi de la misiunile diplomatice, oficiile consulare şi institutele culturale româneşti din străinătate, se arată într-un comunicat remis de Cabinetul preşedintelui Camerei.

Conform sursei citate, Olteanu consideră că propunerea susţinută de ministrul Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu, de mărire a retribuţiei personalului diplomatic, este o necesitate, salariile diplomaţilor români fiind cu mult mai mici decât ale omologilor lor din alte ţări.

Bogdan Olteanu apreciază atitudinea preşedintelui Băsescu faţă de diplomaţia românească ca fiind regretabilă pentru că nu sprijină eforturile pentru asigurarea unui nivel onorabil al reprezentării României în lume.

În acest sens, preşedintele Camerei Deputaţilor i-a adresat o scrisoare ministrului Afacerilor Externe în care îşi reafirmă sprijinul pentru prevederile acestei legi şi prin care îl asigură că legea va fi revotată în Parlament, mai precizează sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici