Olteanu: Nu am fost la şedinţa BP reunite în care s-a votat majorarea pensiilor parlamentarilor

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că nu a participat la şedinţa Birourilor Permanente reunite, din 24 septembrie, în care s-a adoptat o hotărâre privind majorarea pensiilor parlamentarilor, menţionând că ar fi votat contra dacă ar fi fost prezent.

15 afișări
Imaginea articolului Olteanu: Nu am fost la şedinţa BP reunite în care s-a votat majorarea pensiilor parlamentarilor

Olteanu: Nu am fost la şedinţa BP reunite în care s-a votat majorarea pensiilor parlamentarilor (Imagine: Mediafax Foto)

"Am ajuns mai târziu la Parlament în acea zi (24 septembrie - n.r.). Nu am participat la şedinţă, fiind plecat din Bucureşti. Proiectul nu se afla pe ordinea de zi aprobată de mine. Dacă aş fi fost prezent, aş fi votat contra", a susţinut Bogdan Olteanu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că, în ziua de 24 septembrie, a fost "certat" de presă pentru că nu a fost prezent în plen de la începutul şedinţei în care preşedintele Traian Băsescu a adresat un mesaj Parlamentului.

Conform stenogramei, la şedinţa Birourilor reuninte din 24 sepembrie din partea Camerei au participat vicepreşedinţii Ioan Oltean (PDL) şi Lucian Augustin Bolcaş (PRM), secretarii Dan Radu Ruşanu (PNL), Valeriu Tabără (PDL) şi Daniela Popa (PC), chestorii Gheorghe Albu (PDL) şi Hunor Kelemen (UDMR), iar din pareta grupurilor parlamentare Aurelia Vasile - PSD, Ioan Ghişe - PNL, Cristian Rădulescu - PDL, Márton Árpád-Francisc - UDMR şi Ioan Ţundrea - PC.

O majorare a pensiilor parlamentarilor, care poate ajunge până la 2.000 de lei, a fost aprobată, într-o şedinţă a conducerii celor două Camere din 24 septembrie, printr-o hotărâre care a fost publicată marţi în Monitorul Oficial, scrie Evenimentul Zilei, în ediţia de vineri.

Conform cotidianului citat, majorarea, care în unele cazuri ajunge şi la 2.000 de lei, a fost votată în unanimitate, însă nu în plen, ci într-o şedinţă a conducerii celor două Camere, din 24 septembrie, zi în care preşedintele Traian Băsescu a adresat un mesaj parlamentarilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici