Olteanu: Stenograma şedinţei Birourilor, confidenţială

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a declarat, luni, la finalul Birourilor reunite ale celor două Camere ale Parlamentului, că, ţinându-se cont de faptul că în această şedinţă s-au discutat "chestiuni de siguranţa naţională, stenograma întâlnirii va rămâne confidenţială".

1 afișare
Imaginea articolului Olteanu: Stenograma şedinţei Birourilor, confidenţială

Olteanu: Stenograma şedinţei Birourilor, confidenţială

Întrebat care a fost punctul de vedere susţinut de UDMR în şedinţa Birourilor Permanente reunitre, Bogdan Olteanu a precizat că, în consens, toţi membrii Birourilor au decis, ca, dat fiind că este o chestiune de interes naţional şi de securitate naţională, stenograma acestei discuţii să fie confidenţală.

"Ni s-au furnizat elemente care ţin de siguranţa naţională, de interesele de negociere ale României, şi ca atare conţinutul discuţiilor din şedinţa Birourilor reunite va fi menţinut confidenţial", a menţionat Olteanu.

La rândul său, preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a declarat că se ştie despre afirmaţiile liderului UDMR, Marko Bela, pe subiectul Kosovo, iar "în şedinţă, colegii din UDMR nu şi-au exprimat o poziţie".

Olteanu a mai arătat că în şedinţa Camerelor reunite de luni seară cu siguranţă Parlamentul va primi o informare cu privire la discuţiile din Consiliul de Afaceri Generale şi Relaţii Externe al UE (CAGRE).

"Declaraţia Parlamentului României va reprezenta o susţinere a ceea ce înseamnă interesul naţional al României. Ea se va da după consultările cu Guvernul României, cu Preşedinţia, şi va exista în continuare o poziţie consensuală a toturor instituţiilor statului pe aceată temă, cum a fost şi până acum", a spus el.

Parlamentul urmează să se reunească, luni seară, pentru a adopta o Declaraţie referitoare la Kosovo, a anunţat preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, precizând că poziţia este "fermă", de "nerecunoaştere a independenţei" provinciei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici