ONG-uri: Ministrul propus al Societăţii Informaţionale susţine un site ce promovează discriminarea. Reacţia lui Marius Bostan

Aproape 20 de ONG-uri cer reanalizarea propunerii lui Marius Bostan pentru funcţia de ministru al Societăţii Informaţionale, arătând că acesta susţine site-ul inliniedreapta.ro, "ce promovează un discurs al urii profund discriminatoriu". Acesta a declarat că platforma respectivă este independentă şi reuneşte bloggeri de orientare conservatoare din toată lumea.

612 afișări
Imaginea articolului ONG-uri: Ministrul propus al Societăţii Informaţionale susţine un site ce promovează discriminarea. Reacţia lui Marius Bostan

ONG-uri: Ministrul propus Marius Bostan susţine un site ce promovează discriminarea (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

UPDATE 18:01- Bostan, despre criticile ONG-urilor: "Inliniedreapta"-platformă independentă, cu bloggeri conservatori

"Preţuiesc libertatea de exprimare şi consider că, acum, internetul este una dintre cele mai bune garanţii împotriva acelora care vor să o sugrume. În spaţiul public au apărut informaţii privind asocierea mea cu inliniedreapta.net (ILD). Este o platformă independentă care reuneşte bloggeri de orientare conservatoare din toată lumea. Sunt oameni care au poziţii conservatoare, pro-americane, pro-NATO, pro-Israel, pro-economie de piaţă, care susţin valorile civiliaţiei iudeo-creştine ce stau la baza statului de drept, democraţiei, libertăţii şi capitalismului în Occident. Oricine are curiozitatea de a intra pe această platformă şi de a răsfoi miile de articole publicate va observa poziţionarea anti-totalitară a ILD – contra comunismului şi fascismului, contra agresiunii imperiale a Rusiei lui Putin, contra antisemitisului, contra extremismului islamic", a declarat Bostan.

El a adăugat totodată că Fundaţia Ioan Bărbuş, al cărui membru fondator sunt alături de câţiva prieteni, a fost înfiinţată pentru apărarea valorilor occidentale pentru care s-au sacrificat foştii deţinuţi politici anticomunişti.

"În mod firesc, Fundaţia s-a îndreptat către acei bloggeri cu viziune conservatoare pro-occidentală şi a ales să susţină inliniedreapta.net. Eu am cumpărat câteva domenii doar pentru a le pune la dispoziţia Fundaţiei Ioan Bărbuş ce sprijină această platformă online independentă. Am susţinut întotdeauna libertatea de expresie şi de conştiinţă. Nu am absolut nicio atribuţie editorială la această platformă", a spus Bostan.

ONG-urile citează un articol de pe site-ul Vox Publica, în care se arată că pe numele lui Marius Bostan este înregistrat domeniul pentru site-ul inliniedreapta.ro.

Organizaţiile semnatare spun despre acest site că "promovează un discurs al urii profund discriminatoriu", pe când unul dintre criteriile pe care ar trebui să le îndeplinească membrii viitorului guvern este să nu fi promovat şi să nu promoveze un discurs discriminatoriu, bazat pe ură.

"Vă solicităm aşadar reanalizarea nominalizării dlui Bostan din propunerea de Guvern iar parlamentarilor le solicităm să ia în considerare aspectele menţionate mai sus în cadrul audierilor şi să ceară clarificarea legăturilor sale cu platforma În Linie Dreaptă", mai spun cele 19 ONG-uri.

Marius Bostan nu face parte din echipa publicaţiei online În Linie Dreaptă, însă activitatea şi opiniile sale sunt prezentate în articole pe acest site.

ONG-urile care semnează solicitarea de reanalizare a propunerii sale în funcţia de ministru al Societăţii Informaţionale sunt: Asociaţia Română pentru Cultură Educaţie şi Normalitate, Alături de Voi Iaşi, Asociaţia Naţională a Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni - ANBCC, Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki, Academia de Advocacy, ActiveWatch, Agenţia de dezvoltare comunitară Împreună, Asociaţia Funky Citizens, Asociaţia Romani Criss, Centrul pentru Jurnalism Independent, CeRe : Centrul de Resurse pentru participare publică, Civitas Politics, Centrul Parteneriat pentru Egalitate, Confederaţia Caritas România, Fundaţia Comunitară Bucureşti, Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, Fundaţia pentru o Societate Deschisă, Grupul pentru Democraţie Participativă Plenum şi Societatea Academică din România.

Marius Raul Bostan, propus ministru pentru Societatea Informaţională în Guvernul Cioloş, este administrator la Telekom România, numit din partea Ministerului pentru Societatea Informaţională (MSI).

"La Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională îl propun pe domnul Marius-Raul Bostan, cu experienţă în sectorul privat în acest domeniu, experienţă în telecomunicaţii şi IT, în calitate de membru în Consiliul de Administraţie la Romtelecom şi acum la Telekom Romania Telecommunications", a anunţat, duminică Dacian Cioloş.

Marius Raul Bostan este în prezent membru al Consiliului de Administraţie la operatorul de telecomunicaţii Telekom România, numit de Ministerul pentru Societatea Informaţională, şi senior partner la VMB Partners, firmă care asigură servicii de consultanţă în special privind emiterea de obligaţiuni.

Bostan este unul dintre foştii lideri ai tinerilor ţărănişti. El este membru fondator şi vicepreşedinte al Fundaţiei "Ioan Bărbuş", înfiinţată pentru cinstirea memoriei eroilor PNŢ. A fost lider în Liga studenţilor şi preşedinte al TUNŢ, organizaţia studenţească a PNŢCD.

În prezent ocupă funcţia de preşedinte al Fundaţiei Naţionale a Tinerilor Manageri, o organizaţie non - profit şi neguvernamentală înfiinţată în 1997 specializată în consultanţă pentru sectoarele public şi privat.

El este, de asemenea, membru al Fundaţiei Romanian Business Leaders, care reuneşte antreprenori şi lideri de business din mediul privat.

Bostan a coodonat un proiect denumit Re>patriot, prin care românilor din diaspora li se prezentau oportunităţiile de deschidere a unei afaceri în România.

Este licenţiat în matematică şi absolvent al cursurilor postuniversitare de management din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative. A lucrat pentru implementarea unor programe ale Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare (USAID), Băncii Mondiale şi ale Comisiei Europene, pentru administraţia publică locală. A fost organizator al primei Conferinţe Internaţionale de Descentralizare Fiscală din România si a urmat cursuri de specializare în Anglia şi Italia.

El a colaborat cu experţii americani ai Research Triangle Institute în cadrul operaţiunilor de emitere de obligaţiuni municipale şi a lucrat la majoritatea emisiunilor de obligaţiuni din România.

Bostan s-a născut pe 18 mai 1970, în comuna Rugineşti din judetul Vrancea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici