Onţanu: Mă alătur celor care îl sprijină pe Băsescu

Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onţanu, anunţă că se alătură celor care sprijină candiatura lui Traian Băsescu pentru un nou mandat de preşedinte al României.

27 afișări
Imaginea articolului Onţanu: Mă alătur celor care îl sprijină pe Băsescu

Onţanu: Mă alătur celor care îl sprijină pe Băsescu (Imagine: Cristi Movilă/Mediafax Foto)

"Ocupaţi cu lupta declanşată împotriva preşedintelui Traian Băsescu, mulţi politicieni din actuala putere au uitat pentru ce i-au trimis oamenii în Parlamentul României. În ultima vreme se constată că dezbaterea politică a fost confiscată de ambiţii personale şi individualism, iar retorica politică este centrată în jurul unor teme politicianiste. Alegerile prezidenţiale vor trebui să ofere ocazia dezbaterii serioase, responsabile, pe proiecte şi programe, iar această dezbatere nu trebuie să rămână la nivel talk-show-urilor televizate. Va avea câştig de cauză candidatul care va prezenta oamenilor o viziune, un proiect pentru o Românie compatibilă cu Europa, nu scandal sau dosare pentru adversari", scrie Onţanu într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

El precizează că în toate formaţiunile politice există oameni de bună-credinţă, care sunt cu adevărat îngrijoraţi de soarta României şi care consideră că este nevoie să fie alături de cei care au voinţă, să îi sprijine pe cei care s-au angrenat în bătălia pentru modernizarea României şi învingerea crizei.

"De aceea, consider că este un gest firesc - civic, mai degrabă decât politic - acela de a mă alătura, astăzi, celor care sprijină candidatura domnului Traian Băsescu pentru un nou mandat de preşedinte al României. Traian Băsescu a dovedit că are dorinţa de schimbare a României, ştie să se lupte pentru aceste idei şi sunt convins că alături de domnia sa vor veni mulţi specialişti, politicieni şi independenţi", precizează Onţanu.

Recent, primarul Onţanu, preşedinte executiv al PSD Bucureşti, declara, într-un comunicat, că este de acord cu propunerea şefului statului de organizare a unui referendum pentru reducerea Legislativului la o singură Cameră cu maximum 300 de parlamentari, susţinând că trebuie să rămână doar parlamentarii care muncesc.

De asemenea, preşedintele PSD, Mircea Geoană, declara recent că "toţi membrii PSD "care fac jocul lui Traian Băsescu se situează într-o relaţie dificilă cu partidul.

Potrivit unor surse PSD, organizaţia Bucureşti se va întruni cât de repede pentru a alege un preşedinte executiv.

Onţanu a demisionat din PSD în martie 2006, moment la care au apărut speculaţii legate de faptul că Putearea a exercitat presiuni politice asupra sa.

La acel moment, Onţanu acuza dispute interne din PSD, iar Vasile Blaga spunea că primarul Sectorului 2 ar fi o achiziţie bună pentru PD. Onţanu a revenit în PSD, în 2007 fiind ales preşedinte executiv al PSD Bucureşti.

De asemenea, el a canddiat din partea PSD la primăria Sectorului 2 al Capitalei, fiind ales din primul tur.

Cu toate acestea, el a fost perceput adesea ca fiind apropiat de PDL, inclusiv prin faptul că a avut cuvinte de laudă la adresa lui Adriean Videanu, fost primar general al Capitalei.

Recent, Şeful CJ Iaşi, Constantin Simirad, şi-a exprimat sprijinul pentru Traian Băsescu în alegerile prezidenţiale, ceea ce a dus imediat la excluderea sa din PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici