Opoziţia critică amânarea bugetului: E de fapt o luptă pentru bani între ministere, va întârzia PNRR

Ionel Dancă, reprezentantul Forţei Dreptei, a declarat că amânarea bugetului demonstrează că între principalele ministere din Guvern se dă o luptă pentru bani. Acest lucru va întârzia aplicarea PNRR, a mai spus Dancă, la RFI.

392 afișări
Imaginea articolului Opoziţia critică amânarea bugetului: E de fapt o luptă pentru bani între ministere, va întârzia PNRR

Opoziţia critică amânarea bugetului: E de fapt o luptă pentru bani între ministere, va întârzia PNRR

Deputatul Ionel Dancă susţine că nu este surprins de problemele privind realizarea bugetului pe 2022 deoarece PSD, PNL şi UDMR formează „o coaliţie împotriva firii, stânga-dreapta”.

„Nu e nici o surpriză că nu se înţeleg deocamdată asupra proiectului de buget, pentru că este o coaliţie împotriva firii, stânga-dreapta, cu obiective politice diferite şi era de aşteptat să nu se înţeleagă la împărţirea banilor. E de fapt o luptă pentru bani, cine să-şi aloce cele mai mari sume pe principalele ministere. Pe de altă parte, sunt întârzieri mari în ceea ce înseamnă pregătirea bugetului, pentru că în momentul de faţă, nu există nici măcar Hotărârile de Guvern pentru înfiinţarea şi organizarea noilor ministere”, a declarat Ionel Dancă.

Reprezentantul partidului Forţa Dreptei mai spune că adoptarea cu întârziere a bugetului ar putea duce la amânarea implementării PNRR.

„Grav este nu că nu se înţeleg pe bani, ci că o amânare a proiectului de buget va întârzia în acelaşi timp cel mai important proiect al României din perioada aceasta şi pentru următorii ani, PNRR. Ei pe de o parte şi-ar dori foarte mult să aprobe proiectul de buget, pentru că sunt nişte condiţionalităţi, inclusiv fondurile care au venit sub formă de prefinanţare, cele 1,8 miliarde de euro din granturile din PNRR şi urmează să vină şi partea de prefinanţare din zona de împrumuturi. Deocamdată, sunt în contul trezoreriei de la BNR şi nu pot fi folosiţi, pentru că nu există un cadru legal pentru folosirea acestor bani”, a precizat Dancă.

Proiectul de buget ar putea fi supus aprobării Parlamentului înainte de Crăciun, aşa cum îşi doreşte premierul Nicolae Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici