Opoziţia, despre suspendarea preşedintelui: Este un risc existent

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, luni, referitor la solicitarea lui Liviu Dragnea ca deputaţii din PSD să depună plângere de înaltă trădare împotriva lui Klaus Iohannis, că discursul liderului PSD este unul „otrăvit”, însă există riscul ca preşedintele să poată fi suspendat.

1153 afișări
Imaginea articolului Opoziţia, despre suspendarea preşedintelui: Este un risc existent

Opoziţia, despre suspendarea preşedintelui: Este un risc existent

„Tot discursul pe care de doi ani de zile încearcă să îl vândă Liviu Dragnea Românilor este discursul fricii şi al minciunii şi acel discurs otrăvit potrivit căruia toţi sunt hoţi şi infractori. Nu este adevărat. Hoţii şi infractorii sunt în momentul de faţă la conducerea României, Liviu Dragnea, Popescu Tăriceanu şi încă câţiva în jurul lor. Aceea sunt infractorii care vor să dea amnistie şi graţiere”, a afirmat Dan Barna, în Parlament.

Întrebat dacă există riscul ca preşedintele Klaus Iohannis să fie suspendat, liderul USR a răspuns: „Sunt destul de sceptic în realitate. Este un risc existent”.

Despre OUG pe amnistie şi graţiere în contextul preluării de către România a preşedinţiei Consiliului UE, liderul USR a spus că România va fi văzută de europeni drept „un stat ridicol” după adoptarea ordonanţei.

„Va fi un efect devastator pentru credibilitatea României ca stat. Toate cele şase luni de preşedinţie vor sta substigmatul acestui gest iresponsabil. Subiectul justiţiei va fi tot ce va conta. România va fi pur şi simplu un stat ridicol în ochii europenilor”, a adăugat Barna.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a cerut, duminică, deputaţilor Mircea Drăghici şi Florin Iordache, cu sprijinul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să depună plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Iohannis, act premergător suspendării din funcţie a preşedintelui.

”Iohannis trădează interesele României. Spune de foarte mult că Guvernul României, că România nu este pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE. Asta e act de trădare a intereselor naţionale ale unei ţări practicat de Klaus Werner Iohannis. Domnule Drăghici, Mircea Drăghici, împreună cu dl Iordache care este prieten la cataramă cu dl Iohannis şi cu sprijinul de specialitate al dlui Toader, vă rog ca după anul nou să depuneţi acea plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Werner Iohannis”, a spus Liviu Dragnea la şedinţa CN al PSD.

Potrivit Constituţiei, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, cu votul a cel puţin două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor, pot hotărî punerea sub acuzare a Preşedintelui României pentru înaltă trădare. Propunerea de punere sub acuzare poate fi iniţiată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui României pentru a putea da explicaţii cu privire la faptele ce i se impută. De la data punerii sub acuzare şi până la data demiterii Preşedintele este suspendat de drept. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Preşedintele este demis de drept la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici